Tahkim kurulu, Tekvando Federasyonunu haklı buldu

- SGM Tahkim Kurulu, Türkiye sınırları içinde Türkiye Tekvando Federasyonu dışında hiçbir oluşumun faaliyet yapamayacağına hükmetti

Google Haberlere Abone ol
Tahkim kurulu, Tekvando Federasyonunu haklı buldu


ANKARA (AA) - Spor Genel Müdürlüğü (SGM) Tahkim Kurulu, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde Türkiye Tekvando Federasyonu dışında başka oluşumların faaliyet yapamayacağına hükmetti.

Türkiye Tekvando Federasyonunun internet sitesinde yer alan bilgiye göre, kurul, federasyonun söz konusu olayla ilgili verdiği disiplin kurulu cezasına yapılan itirazı reddetti.

Federasyon disiplin kurulu, 23 Haziran 2016 tarihinde aldığı kararla, İstanbul ili antrenörlerinden Fevzi Kuvvet'i "Global Tekvando" adı altında Türkiye sınırları içinde federasyon ve dernek gibi isimlerle Milli Eğitim Bakanlığının modül onayı ile Halk Eğitim Merkezleri'nde kurs açmak, kuşak sınavı, dan diploması, antrenörlük belgesi ve millilik belgesi vermek ve para toplamak gibi nedenlerle 3 yıl hak mahrumiyetiyle cezalandırmıştı.

Alınan bu karara 15 Temmuz'da itiraz eden Fevzi Kuvvet'in başvurusu, 6 Eylül Salı günü toplanan SGM Tahkim Kurulu tarafından reddedildi.

Tahkim kurulu, kararında, sahtecilik fiilinin oluşturulduğu, paralel bir federasyon oluşturma ve buna göre belge dağıtma eylemine göre federasyon disiplin kurulunun en üstten ceza verme hakkı bulunduğuna hükmetti.

Konuyla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığınca açılan dava da devam ediyor.

Yorumlar