Tahkim Kurulu Eskişehir'in cezalarını onadı

Eskişehir Spor Kulübü'nün, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) verdiği bir maç seyircisiz oynama ve 80 bin TL para cezası için Tahkim Kurulu'na yaptığı itiraz sonuçlandı.

Google Haberlere Abone ol
Tahkim Kurulu Eskişehir'in cezalarını onadı

Eskişehir Spor Kulübü'nün, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) verdiği bir maç seyircisiz oynama ve 80 bin TL para cezası için Tahkim Kurulu'na yaptığı itiraz sonuçlandı. Tahkim Kurulu, cezaların ikisini de onadı.

Tahkim Kurulu bugün yaptığı 14 sayılı olağanüstü toplantısında gündemindeki tek maddeyi inceleyerek karara bağladı. Tahkim Kurulu'nun aldığı karar şöyle:

"Eskişehir Spor Kulübü'nün, PFDK'nın 27.02.2014 tarih ve 2013-2014/783 E., 2013-2014/912 K. sayılı kararına itirazı incelendi. İtirazın süresinde olduğu, gerekli harcın yatırıldığı görüldü. Yapılan müzakere neticesinde;

- PFDK'ca Eskişehir Spor Kulübü'ne; taraftarlarının sebep olduğu 'çirkin ve kötü tezahürat' nedeniyle ve eylemin FDT'nin 52/1. maddesinde yapılan değişiklikten sonra aynı sezon içerisinde 4. kez ihlali nedeniyle FDT'nin 52/5. maddesi uyarınca 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama ve 80.000.-TL para cezası verilmesinde sübut, hukuki nitelik ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, yapılan itirazın reddine, cezanın onanmasına oybirliğiyle;

- Esas hakkında karar verilmiş olduğundan uygulamanın durdurulması talebinin reddine, oybirliğiyle karar verilmiştir."
CİHAN

Yorumlar