Taha Akgül'den 'Asrın Güreşçisi' Yerlikaya'ya mesaj

Üst üste 3. kez Avrupa şampiyonu olan 125 kilo serbest stil güreşçisi Taha Akgül, 'Asrın Güreşçisi' lakaplı Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya'nın rekoruna göz dikti.

Google Haberlere Abone ol
Taha Akgül'den 'Asrın Güreşçisi' Yerlikaya'ya mesaj

Üst üste 3. kez Avrupa şampiyonu olan 125 kilo serbest stil güreşçisi Taha Akgül, 'Asrın Güreşçisi' lakaplı Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya'nın rekoruna göz dikti. 'Başkanımız, Pirimiz Hazreti Hamza'nın ismini taşıyor' diyen Taha Akgül, Yerlikaya'nın rekorlarının kırılmasının çok zor olduğunu; ancak yeni rekorlar için elinden geleni yapacağını söyledi.

Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası'nda takım halinde 3. olan serbest stil erkek milli takımının madalyalı sporcuları ve Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Madalya alan sporcuları kutlayan Başkan Hamza Yerlikaya, "Tabii ki bizim hedeflerimiz büyük. Tatmin etti mi? derseniz, tatmin etmedi, daha iyisini yapabilmek, daha çok madalya kazanabilmek, milletimizin umudu gururu olabilmek çok önemli. Ben buradan emeği geçen başta Başbakanımıza ve Bakanımıza, sporcu arkadraşlarıma, antrenörlerine masöründen doktoruna, herkese bize bu imkanları sağladıkları için çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

"ASIL HEDEFİMİZ OLİMPİYATLARDA MİLLETİMİZİ, ALTIN MADALYAYLA TAÇLANDIRMAK"

Önlerinde önce Dünya Kupası, ardından da Dünya Şampiyonası olduğunu hatırlatan Yerlikaya, asıl hedeflerinin olimpiyatlarda Türk milletini altın madalya ile taçlandırmak olduğunu söyledi.

Başkan Yerlikaya, "En sonunda da 2016 Olimpiaytları var. Buralar tabii ki altın madalyanın, gümüşün bronzun alındığı bir organizasyon; ama bizim asıl hedefimiz, 2016 Olimpiyatları'nda milletimizi altın madalya ile taçlandırmak." diyerek şöyle konuştu:

"Çünkü 76 milyon milletimizin bizden beklentisi bu. Bu beklentiye cevap vermek lazım. Bu inançla, bu azimle, bu kararlılıkla çalışmak lazım. Biz de bu azim ve inançla çalışıyoruz. Yolumuza devam ediyoruz. Mücadeleden asla yılmayacağız. Zaman zaman hakemlerin sporcular üzerinde yapmış olduğu baskılar oldu. Bunlar bizi asla yıldırmayacak. Bizler söke söke basa basa hakkımızı almayı da bileceğiz inşallah."

"SEVİNÇ VE GURURLA YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ"

2016'da gerçekleştirilecek olimpiyatlara kadar stratejik çalışmalar içinde olduklarını da dile getiren Yerlikaya, sevinç ve gururla yollarına devam ettiklerini kaydetti.

"Bu organizasyonların güzel tarafı, 2016 Olimpiyatları'nın rezervlerini görüyoruz." diyen Başkan Yerlikaya, "Yola kimle devam edeceğiz, yolda kimi bırakacağız. Neler yapacağız, stratejimiz ne, nasıl bir yol haritası belirleyeceğiz? Çünkü biz en iyisini bulmak en iyisini bulup onu takıma koyup onu hazırlamak zorundayız. Bunun gibi stratejik hazırlıklarımız da var. Benim kanaatimce sonu hayırlı ve bereketli olacak. 76 milyonumuza hayırlı olsun diyorum. Çünkü hepsinin kalbi Türk Milli Takımı için, ay - yıldız için Türk güreşi için, ata sporumuz için atıyor. Bu sevinç ve gururla yolumuza devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"BİR TÜRK'ÜN REKORUNU İNŞALLAH YİNE BİR TÜRK KIRAR"

'Asrın güreşçisi lakabını Taha alacak mı?' şeklindeki bir soruya ise Yerlikaya, "İnşallah bir Türk'ün rekorunu yine bir Türk kırar diyoruz." karşılığını verdi.

Taha Akgül'ün sportif başarısının yanı sıra centilmenliğinin ve Sivaslı olmasının da kendisi için ayrı bir gurur olduğunu anlatan Yerlikaya, sözlerine şöyle devam etti:

"Kendisini kutluyorum. 8 değil, 18 defa Avrupa şampiyonluğu ile taçlanmış bir Taha görmek isteriz. Bunun yanında da 5 - 6 defa dünya şampiyonu olmuş bir Taha, bir de 2016 ve 2020'de olimpiyat madalyasını boynuna takmış bir Taha kardeşimizi görmek istiyoruz. Çünkü bu potansiyel var. Bu inanç var. Final maçında gördük ki 48 kilo güreşçinin dalamadığı şekilde dalan bir performans gösterdi. Allah nazardan saklasın. Bunun yanında sadece Taha değil, Soner'imiz, Servet'imiz, Yakup'umuz var. Bizim için sporcularımızın hepsi eşit. Tabii başarılı arkadaşlarımızın biraz daha imtiyazı olur. Çünkü biz toplum olarak başarıyı altın madalyayı çok severiz. Tarih altınları yazar. Bu sebeple altın için mücadele etmek lazım."

TAHA'DAN BAŞKANA REKOR CEVABI

Avrupa şampiyonu Taha Akgül ise Hamza Yerlikaya'nın çok büyük bir şampiyon olduğunu belirterek, "Bizim pirimiz Hazreti Hamza, başkanımızın ismi de Hamza, başkanımızın rekorları gerçekten kırılması çok zor rekorlar." dedi.

Yoluna emin adımlarla ilerlediğini anlatan Akgül, "Üçüncü Avrupa şampiyonluğum oldu. Kolay değil, 8 Avrupa şampiyonluğu. Başkanımızın 2 dünya 2 de olimpiyat şampiyonluğu var. Kırılması zor rekorlar. Yaşım şu an 23, elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım bu rekorlar konusunda. Geliştirmeye çalışacağım rekorlarımı. Başkanımızın da bizim hakkımızda düşünceleri çok güzel teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Gelecekle ilgili düşüncelerini de aktaran Akgül, "İnşallah bundan sonraki süreçte daha fazla çalışıp üzerine koymamız lazım. Çünkü bütün rakiplere Avrupa şampiyonu olduğumuz için hedef oluyorsun. Hepsi ayrı bir konsantrasyon gösteriyor. Bundan sonraki şampiyonalarda üzerine koyarak gitmeliyiz ki madalyalarımızı arttıralım. Dünya 3.'lüğüm var. Şu anda ilk hedefim dünya şampiyonasında altın madalya almak. Daha sonra da 2016 Olimpiyatları'nda madalya almayı hedefliyorum." şeklinde konuştu.

GÜREŞTE SİVAS FAKTÖRÜ

8 Avrupa şampiyonluğu bulunan Hamza Yerlikaya'nın bu rekorunu kırabileceğini ima eden Taha, serbest stil güreşte son 10 Avrupa şampiyonunun altısının Sivaslı oldunu dile getirdi.

Taha, "Olimpiyat çok zor gibi. Ama Avrupa serbest güreş diye genişleteyim. Başkanım da Sivaslı ben de Sivaslıyım. Serbest güreşin son 10 Avrupa şampiyonluğunun 6 tanesi Sivas'tan, üçü benim, biri Arif Kama biri Gökhan Yamaçlar, biri de Aydın Polatçı. Servet kardeşimle biz güreş eğitim merkezinden beraber yetiştik. Sivas'ın havasında suyunda var. Şu an kampta pek fazla Sivaslı sporcu yok; ama madalyalı sporcumuz diğer bir çok ile göre fazla."

SERVET COŞKUN: BURADAKİ MADALYA SEVİNCİMİZ BİR GÜNLÜK OLSUN

Katıldığı ilk Avrupa Şampiyonası'nda ikinci olarak gümüş madalya kazanan Servet Coşkun ise bu başarının kendisini kandırmaması gerektiğini söyledi. Coşkun, "Bundan sonraki mücadele edeceğimiz turnuvalar öncesinde daha çok çalışıp altın madalyayı hedefleyeceğiz. Buradaki madalyanın bizim sadece bir günlük sevincimiz olmasını istiyorum. Bundan sonraki hedefimiz ise olimpiyatlar." şeklinde konuştu.

Bronz madalya sahibi Soner Demirtaş da espirili bir şekilde 3 Sivaslının arasında kaldığını ve kendisinin Tokatlı olduğunu hatırlattı. Demirtaş, şu ifadeleri kullandı:

"Ben biraz dışında kaldım Sivas'ın. Ama ben de kendimi Sivaslı sayıyorum. Yiğit Anadolu'dan çıkıyor diyelim. Tokat'tan fazla şampiyon yok; ama şampiyon olmaya Tokat'ıma altın madalya getirmeye çalışacağım."
CİHAN

Yorumlar