Taha Akgül: En rahat şampiyonluğumu bu sene aldım

Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası'nda üst üste 3. kez şampiyon olan milli güreşçi Taha Akgül, en rahat şampiyonluğuna ulaştığını belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Taha Akgül: En rahat şampiyonluğumu bu sene aldım

Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası'nda üst üste 3. kez şampiyon olan milli güreşçi Taha Akgül, en rahat şampiyonluğuna ulaştığını belirtti. Taha Akgül, tarihe geçmenin de kendisi için ayrı bir gurur olduğunu söyledi. Akgül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da kendisini arayarak tebrik ettiğini aktardı.

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de gerçekleştirilen şampiyonada Rus rakibini yenerek altın madalyanın sahibi olan Taha Akgül, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Taha Akgül, "Dediğim gibi 3. Avrupa şampiyonluğum oldu. Serbest gürşe tarihinde bir ilki başardım. İlk altın madalyayı da ülkemize kazandırdım. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Başbakanımız sağolsunlar aradılar. 'Alnından öpüyorum' dedi. Rıza'yı sordu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek aradı. Ben duaya çok inanırım. Dua edenim çoktu. Allah yardımcım oldu. Puan vermeden bütün rakiplerimi sayı tuşu ederek şampiyon oldum. En rahat şampiyonluğumu bu sene elde ettim. Ben daha zor olacağını bekliyordum. İnşallah devamı Dünya şampiyonası'na. Hat trick oldu. Dünya Şampiyonası öncesinde bizim için çok önemli bir motivasyon oldu. Tarihe geçtim. Bayraımızı dalgalandırmak tabii ki önemli; ama tarihe geçmek de ayrı bir gurur benim için." ifadelerini kullandı.

SONER DEMİRTAŞ: ÜLKEME MADALYA KAZANDIRDIĞIM İÇİN GURURLU VE MUTLUYUM

Türkiye adına bronz madalya kazanan güreşçi Soner Demirtaş, gençler kategorisinde madalya kazandığını; ancak büyüklerde bu duygunun farklı olduğunu belirterek, "Ülkeme madalya kazandığım için gururlu ve mutluyum." dedi.

Ödül töreninin ardından açıklamalarda bulunan Soner Demirtaş, şu ifadeleri kullandı: "Buraya gelen her sporcu şampiyon olmak için geliyor. Ben de şampiyon olmak için geldim. Nasibimiz değilmiş. Nasibimizde 3.'lük varmış. Buna da şükür, madalyasız da dönebilirdik. Bu bir başlangıç olur. İnşallah ileriki şampiyonluklarda altın madalya benim olur. Daha önce gençlerde madalya kazanmıştım; fakat büyüklerde çok farklı bir his. Ülkeme madalya kazandırdığım için gururlu ve mutluyum."
CİHAN

Yorumlar