Tacik ile Afgan futbolcular ırkçılığa karşı birleşti

Tacikistan ile Afganistan arasındaki dün hazırlık maçındafutbolcular yeşil sahalarda ırkçılığa karşı olduklarını açtığı pankart ile gösterdiler. Tacik Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Tacikistan ile Afganistan millileri...

Google Haberlere Abone ol
Tacik ile Afgan futbolcular ırkçılığa karşı birleşti

Tacikistan ile Afganistan arasındaki dün hazırlık maçındafutbolcular yeşil sahalarda ırkçılığa karşı olduklarını açtığı pankart ile gösterdiler.

Tacik Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Tacikistan ile Afganistan millileri arasında başkent Duşanbe'de hazırlık maçı yapıldı. Maç öncesinde iki ülke milli takım oyuncuları sahaya 'Say no to racism' ırkçılığa hayır pankartı ile geldiler. Taraftarlar futbolcuların bu örnek davranışını tezahüratlar ile alkışlayarak, destek verdiler.

Ayrıca, maç öncesinde iki ülke futbolcuları Afganistan'ın Badahşan eyaletinde toprak kayması sonucunda hayatını kaybeden binlerce insanın anısında 1 dakikalık saygı duruşunda bulundular.

Duşanbe'deki Merkez Statdı'ndan oynanan karşılaşmada, Tacikistan millileri, rakibi Afganistan'ı 2. dakikada Nuriddin Davranov'un attığı gol ile mağlup etti. CİHAN

Yorumlar