SV Nieuw Utrecht, 1. Klas Ligi'ne yükseldi

Bu yıl başarılı bir sezon geçiren Hollanda'nın Utrecht kenti'nde mücadele eden SV Nieuw Utrecht, oynadığı final maçında rakibi NVC takımını penaltılarla 3-2 mağlup ederek, bir üst lige yükselmeyi başardı. Utrecht kentinde, Türkler tarafından...

Google Haberlere Abone ol
SV Nieuw Utrecht, 1. Klas Ligi'ne yükseldi

Bu yıl başarılı bir sezon geçiren Hollanda'nın Utrecht kenti'nde mücadele eden SV Nieuw Utrecht, oynadığı final maçında rakibi NVC takımını penaltılarla 3-2 mağlup ederek, bir üst lige yükselmeyi başardı.

Utrecht kentinde, Türkler tarafından Türkiyemspor olarak bilinen ve 2012'de isim değişikliği yapan SV Nieuw Utrecht sezon başında şampiyonluk parolası ile yola çıkmıştı. Nieuw Utrecht, aynı sezonda Utrecht 1. Klas elemelerine, bu sezon sonunda da 1. Lig Klas'a yükselme başarısını gösterdi.

Maç boyunca takımını desteklemekten geri kalmayan SV Nieuw Utrecht 'li taraftarlar, hakemin maçı bitiren düdüğü çalmasıyla saha içine koşarak oyuncularla kucaklaştı. Saha ortasında taraftarıyla sevinen SV Nieuw Utrecht'li oyuncular, büyük bir coşkuyla üst kümeye yükselmeyi kutladılar.

SV Nieuw Utrecht 'in üst lige yükselmesiyle ilgili SV Nieuw Utrecht kulüp başkanı Efrail Atak ve genel koordinatörü Ömer Soner büyük bir sevinç yaşadıklarını söylediler.

SV Nieuw Utrecht Kulüp başkanı Efrail Atak, büyük bir başarı elde ettiklerini belirterek, "Bizler takım olarak, kulüp olarak, toplum olarak bu başarıya inanıyorduk. Şükürler olsunki bize inanan ve güvenen toplumumuzu gururlandırdık. Utrecht'te Türkler olarak bütünleştik. Elde edilinen bu başarı aslında bir bütünün başarısıdır. Bizleri yalnız bırakmayan ve destekleyen herkese teşekkür ederim." dedi.

SV Nieuw Utrecht Kulüp Genel Koordinatör Ömer Soner ise yaptığı açıklamada, "Alınan başarının toplumun başarısı olduğunu söyledi. Ömer Soner, geçtiğimiz mayıs ayında Utrecht'te Türk futbolunun 50. yılını kutladıklarını ve alınan bu başarının bir tesadüf olmadığını da sözlerine ekledi.

CİHAN

Yorumlar