Süper Lig’deki çekişme teknik direktör öğütmeye devam ediyor

Türkiye Süper Ligi’nde ikinci yarı büyük çekişme ve ilginç sonuçlarla başlarken, takımların teknik direktör değişiklikleri gündeme damga vurmaya devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Süper Lig’deki çekişme teknik direktör öğütmeye devam ediyor

Türkiye Süper Ligi’nde ikinci yarı büyük çekişme ve ilginç sonuçlarla başlarken, takımların teknik direktör değişiklikleri gündeme damga vurmaya devam ediyor. Yapılan araştırmaya göre, geçtiğimiz sezon Süper Lig’de geride kalan 20. haftada 9 takım teknik direktör değişikliğine giderken, bu sezon da ise sayının şimdiden 10’a ulaştığı saptandı.

Takımların Süper Lig’in başlamasıyla sayılı günler kala ilk teknik direktör değişikliği Bursaspor’da yaşanırken, Hikmet Karaman’ın ayrılıp Chistoph Daum’un takımın başına geçmesiyle start almış oldu. İlerleyen haftalarda Fatih Terim’le yollarını ayıran Galatasay, teknik direktörlük koltuğuna Roberto Mancini’yi getirirken, Gençlerbirliği’nde Metin Diyandin’in yerine Mehmet Özdilek, Elazığspor’da Norveçli çalıştırıcı T. Johan Sollied’in ardından Okan Buruk göreve geldi. Kayseri Erciyesspor’da sezona başlayan Fuat Çapa’nın görevini Hikmet Karaman devralırken, Torku Konyaspor ise Uğur Tütüneker’in yerine Mesut Bakkal ile çalışmayı tercih etti. İlk yarının son haftalarına doğru Gaziantepspor’da Bülent Uygun’un yerine Sergen Yalçın göreve getirilirken, Kayserispor’da ise Hırvat çalıştırıcı Robert Prosinecki’nin yerine de Portekizli Domingos Penciencia takımın başına getirildi.

Interpress’in araştırmasında, Süper Lig’de ikinci yarının başlamasıyla birlikte teknik direktör ayrılıklarının hızla devam ettiğini de ortaya çıkardı. Çaykur Rizespor’da teknik direktör Rıza Çalımbay’ın istifasından sonra, Türkiye Süper Lig’inde sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Trabzonspor da teknik direktör değişikliği kervanına katıldı ve Mustafa Reşit Akçay ile yollarını ayırdı.

Böylece Süper Lig’de son üç yılda hızla artan teknik direktör değişikliği sayısı da 10’a ulaşarak yeni bir rekor kırmış oldu.
CİHAN

Yorumlar