Süper Lig için kritik 90 dakika

- Geçen sezon düştüğü Süper Lig'e direkt çıkmak isteyen Kardemir Karabükspor'un, bunu başarabilmesi için önünde son 90 dakikası kaldı - PTT 1. Lig'de Multigroup Alanyaspor ile ikincilik yarışı veren kırmızı-mavililer, yarın deplasmanda oynayacağı Göztepe maçını kazanıp, kendisinden bir fazla puanı olan rakibinin kaybetmesini bekleyecek - Kulüp başkanı Tankut: "Toplam 8 sezon mücadele ettiğimiz ve ait olduğumuzu düşündüğümüz Süper Lig'e 4. defa çıkmak için elimizden geleni yapacağız"

Google Haberlere Abone ol
Süper Lig için kritik 90 dakika


KARABÜK (AA) - AHMET ÖZLER - Geçen sezon düştüğü Spor Toto Süper Lig'e yeniden çıkmak isteyen Kardemir Karabükspor, son 90 dakikaya kilitlendi.

İlk iki takımın Süper Lig'e direkt çıktığı ve Adanaspor'un birinciliği garantilediği PTT 1. Lig'de Multigroup Alanyaspor 60 puanla ikinci, Kardemir Karabükspor 59 puanla üçüncü sırada bulunuyor.

Karabük temsilcisi, yarın deplasmanda oynayacağı Göztepe maçını kazanıp, Multigroup Alanyaspor'un Giresunspor deplasmanında puan kaybetmesini bekleyecek.

Kırmızı-mavililer, İzmir deplasmanından puan alamaz ya da rakibi Alanyaspor puan kaybetmezse, Süper Lig şansını play-off maçlarında deneyecek.


- "Hedefimize ulaşmak için 90 dakikamız kaldı"


Kulüp başkanı Hikmet Ferudun Tankut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezona sıfırdan bir takım kurarak başladıklarını, bu kadar yeni bir ekiple başarıyı kovalamanın kolay olmadığını söyledi.

PTT 1. Lig'de çok kaliteli ekiplerin bulunduğunu ve bu sebeple maçların zor geçtiğini vurgulayan Tankut, "Sezonun başından bitime 3-4 hafta kalaya kadar bütün takımların puanları birbirine çok yakındı. Bir maç kazandığınızda 5-6 sıra yükseliyor, kaybettiğinizde de yine bir o kadar geriliyorduk. Hatta maç oynamadan rakiplerinizin aldığı sonuçlar bile sizin ligdeki yerinizi değiştiriyordu. Bu kadar kalitenin olduğu bir ligde yeni bir ekiple bu günlere gelmek elbette zor oldu." diye konuştu.

Tankut, ligin başından bugüne kadar hep üst sıralarda kendilerine yer bulduklarını, uzun süre de ligi lider götürdüklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Artık sonuna geldik. Son bir maç kaldı. Şu anda ligin 3. sırasındayız. Süper Lig'e ilk iki takım direkt çıkıyor. Adanaspor üst lige yükselen ilk takım oldu. Kendilerini tebrik ederiz. Lige direkt çıkan ikinci takım olmak için Alanyaspor ile yarışıyoruz. Rakibimiz bizim bir puan önümüzde. Hedefimize ulaşmak için 90 dakikamız kaldı. Son hafta maçında biz Göztepe, rakibimiz Alanyaspor ise Giresunspor deplasmanına gidecek. Bu maçın artık telafisi yok. Mutlaka kazanmamız gerekecek. Toplam 8 sezon mücadele ettiğimiz ve ait olduğumuzu düşündüğümüz Süper Lig'e 4. defa çıkmak için elimizden geleni yapacağız. Karabük bunu hak ediyor. "

Yorumlar