Sunderland, Advocaat'a emanet!

İngiltere Premier Ligi'nde Gustavo Poyet'in görevine son veren Sunderland, sezon sonuna kadar Dick Advocaat'ı takımın başına getirdi.

Google Haberlere Abone ol
Sunderland, Advocaat'a emanet!
İngiltere Premier Ligi'nde Gustavo Poyet'in görevine son sağlayan Sunderland, sezon sonuna kadar Dick Advocaat'ı takımın başına getirdi.

Premier Lig'de puan tabelasının alt sularında yer sektör ve hafta sonunda takımın Aston Villa'ya 4-0 yenilmesi üstüne Uruguaylı Poyet'i gönderen Sunderland, son 70 yılda Hollanda'nın başında en fazla ulusal maça çıkan Dick Advocaat'ı göreve getirdi.

Daha evvela Hollanda Milli Takımı'yla 55 maça çıkan Advocaat, sezon sonuna kadar Sunderland'i çalıştıracak. 67 yaşındaki teknik adam, ligin son 9 haftasında vazife yapıcak ve grup düşüş hattındaki Burnley'in bir puan üstündeki ekibi ligde tutarsa 500 bin Pound bununla birlikte prim alacak.

İlk şekilde ülkesi Hollanda'da PSV Eindhoven'ı çalıştıran ve Hollanda devini 1996-97'de lig şampiyonluğuna taşıyan Advocaat, daha sonra da vazife aldığı dört sene boyunca Glasgow Rangers'la 2 lig, 2 İskoçya Kupası ve 2 de İskoçya Lig Kupası şampiyonluğu yaşamıştı.

Daha sonra Zenit ST Petersburg takımını 2006 ile 2009 tarihleri içerisinde çalıştıran Dick Advocaat, Rus ekibiyle bir lig ve 2008'de de UEFA Kupası şampiyonluğuna ulaştı.

Advocaat'ın teknik direktörlük CV'sinde, 2004 Avrupa Şampiyonası'nda Hollanda ve 2006 Dünya Kupası'nda da Güney Kore teknik direktörlük görevi de bulunuyor. Advocaat, Birleşik Arap Emirlikleri, Belçika ve Sırbistan'ı da çalıştırmıştı.

Ntvspor

Kaynak: FANATİK

Yorumlar