Sümer, Akçay'ın istifası çare değil, çünkü o yanlış mekanizmanın bir parçası

Trabzonspor Kulübü eski başkanlarından Özkan Sümer, Mustafa Reşit Akçay'ın istifasının Trabzonspor için çare ve çözüm olmadığını, çünkü onun yanlış mekanizmanın bir parçası olduğunu savundu.

Google Haberlere Abone ol
Sümer, Akçay'ın istifası çare değil, çünkü o yanlış mekanizmanın bir parçası

Trabzonspor Kulübü eski başkanlarından Özkan Sümer, Mustafa Reşit Akçay'ın istifasının Trabzonspor için çare ve çözüm olmadığını, çünkü onun yanlış mekanizmanın bir parçası olduğunu savundu.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde sohbet toplantısı düzenleyen Özkan Sümer, bir süredir bazı dernek, kurum ve kişilerle Trabzonspor ile ilgili çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Bu hedefin herhangi bir yönetim kurulu oluşturma çabası olmadığını ifade eden Sümer, "Yalnızca Trabzonspor'un bütünlüğünün gerekliliğine inandığımız için, parçalarını toplama doğrultusunda ilişkiler geliştirmeye çalıştığım için, artık hesaplaşma değil hesap yapma dönemini başlatmak istediğimiz için, barışın savaşını camiada vermek için düşünülen çabalardır." dedi.

Bir kulübün bağışıklık sistemini oluşturan en önemli noktanın bütünlük olduğunu dile getiren Sümer, Trabzonspor'un bağışıklık sisteminin bozulduğunu iddia etti. Trabzonspor bir hamle yapacaksa doğru bilgiden ve bütünlükten yola çıkması gerekir. Trabzonspor’un parçalarının tamamına muhtaç olduğunun altını çizen Sümer, Trabzonspor'un ihtiyaç duyduğu şeyin duygu ve düşüncede bütünlüğe olduğunu altını çizdi.

"HOCALIĞI BIRAKMAKLA HATA ETTİM"

Camianın içerisinde bulunduğu durumun sadece bugünün sorunu olmadığını anlatan Sümer, ‘bir özeleştiri yapacak olursanız bu süreçti sizin hatanız var mı?’ sorusu üzerine 2 mantık hatası yaptığını söyledi. Sümer, şöyle konuştu: “Başkanlığı kabul etmekle, kendi antrenörlük hayatımı sonlandırdım. Benim başkaları gibi başka bir işim yok. Bildiğim, yaptığım tek iş antrenörlüktü. Başkanlıktan sonra da antrenörlüğü dönemezdim. İkinci mantık hatam ise Trabzonspor'dan istifa ederek verdiğim zarardır. Düşündüğüm bir takım rahatsızlıkları içeride kalarak tedavi edebilirdim. Böyle yansımasını, hiç hesap etmedim.”

"AKÇAY’IN İSTİFASI ÇÖZÜM DEĞİL"

Sümer, bir başka soru üzerine de teknik direktör Mustafa Reşit Akçay'ın istifasının çözüm ve çare olmadığını ifade etti. Kulüp yapısındaki mekanizmanın bozul olduğunu iddia eden Sümer, “Temel dert şurada; belirtilere bakıyoruz, nedenlerden hareket etmiyoruz. Akçay'ın istifası, Trabzonspor için çare ve çözüm değil. Çünkü o yanlış mekanizmanın bir parçası. Esas olan o doğrultudaki işleyişin nasıl olması gerektiği yönündeki ihtiyaca el atmak. Bunu sağlamadığımız sürece kişiler gelir gider ama rahatsızlık değişmez. Trabzonspor yarışırken gelişmek zorundadır. Bir kısım doğruları bir araya getirsen de o doğruları iyi yönetmeyi bildiğin takdirde Trabzonspor her zaman yarışır konuma ulaşır.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar