Şükrü Ergün: Yıldırım Demirören istifa etmeli

Galatasaray Kulübü Basın Sözcüsü Şükrü Ergün, Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören’i istifaya davet etti.

Google Haberlere Abone ol
Şükrü Ergün: Yıldırım Demirören istifa etmeli

Galatasaray Kulübü Basın Sözcüsü Şükrü Ergün, Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören’i istifaya davet etti.

1905 Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları Derneği'nin futbolcu Semih Kaya'ya vereceği ödül için düzenlenen törene katılan Şükrü Ergün, tören sonrasında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Ergün, TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in özel bir tv kanalındaki açıklamalarına karşı çok sert cevaplar verdi. Şükrü Ergün, şöyle konuştu:

"Federasyon başkanı malesef 'Abesle iştigal' etmektedir. Daha önceleri de eski başkanımız rahmetli Özhan Canayadın'ı biz Galatasaraylılara örnek göstermek gibi şaşkınlık içerisine düşmüş ve çizmeyi aşan beyanlarda bulunmuştu.

Melo içinde açıklamalarda bulunarak ona ceza vermemizi, kulüpten göndermemizi bize tavsiye etmiş ve gereğinin yapılmasını istemiştir. Aslına bakarsanız hakemine tüküren futbolcuyu görmezden gelen, rakibin teknik kadrosuna küfür eden, futbolcuları görmezden gelen, Türk futbolunun çökmesi pahasına, uluslararası alanda Türkiye'yi çok kötü durumlara düşürmesi pahasına şike sürecinin üzerini kapatan Yıldırım Demirören'den bizim alacak hiçbir tavsiyemiz yok.

Kendisi sportif etik konusunda en son konuşacak kişidir. Aslında gereğini yapması gereken kendisidir. Bir an önce gereğini yapıp TFF Başkanlığı'ndan istifa edip, o koltuğa layığıyla dolduracak kişiye görevi bırakması lazımdır. Yıldırım Demirören ayrıca bir federasyon başkanı gibi değil, bir kulüp başkanı gibi davranıyor. Ama daha önceki görev yaptığı kulubün başkanı gibi değil. Bilmem anlatabildim mi?"

SELÇUK İNAN'A GÜVENİYORUZ

Selçuk İnan'ın Galatasaray – Fenerbahçe maçında teknik direktör Mancini tarafından oyundan alınmadan önce taraftarlar tarafından protesto edilmesine de değinen Ergün, Selçuk İnan'a sahip çıkarak sözlerini şöyle tamamladı:

"Selçuk İnan kendisine yapılan protestoyu hak etmedi. Selçuk'u bağrımıza basıyoruz. Taraftarımızın da bağrına basması lazım. Biz ona güveniyoruz. Onun hep yanındayız. Morelini düzeltip eski performansına kavuşmasını bekliyoruz."
CİHAN

Yorumlar