Suat Kılıç: Yaşasın Anadolu takımları

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, PTT 1. Lig takımlarının büyük takımları yenip kupadan elemesine "Yaşasın Anadolu takımları.

Google Haberlere Abone ol
Suat Kılıç: Yaşasın Anadolu takımları

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, PTT 1. Lig takımlarının büyük takımları yenip kupadan elemesine "Yaşasın Anadolu takımları." diyerek dikkat çekti.

    Yalova'da yeni yapılan erkek öğrenci yurdunun açılışını gerçekleştiren Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu. Türkiye Ziraat Kupası’nın statüsüyle ilgili özellikle büyük kulüplerin tepkisinin olduğu yönündeki soruya cevap veren Kılıç, "Büyük kulüplerin tepkisi nedir, kaynağı nedir onu bilmiyorum. Hedef ve beklentileri nelerdir onu da bilmiyorum. Henüz bize ulaşan bir hedef ve beklenti vizyonu ortaya koymuş değiller ama eğer sorun PTT 1. Lig takımlarının Süper Lig’in dev takımlarını kupadan elemesiyse, doğrusu o zaman başka türlü yaklaşmak lazım. Büyük takımların futbol mücadelesinde de büyük performanslar ortaya koyması lazım. Eğer bugün bir Balıkesirspor, bir Fethiyespor, bir Bucaspor çok sürpriz başarılara imza atıp, Süper Lig’in şampiyonluk kupasını defalarca kaldırmış takımlarını kupanın dışına itebiliyorsa, bu Anadolu’da futbolun kazandığı kalitenin ve geldiği yerin göstergesidir." diye konuştu.

    Bakan Kılıç, Anadolu’nun devleşen takımlarını, ortaya koydukları futbol disiplinini, azim ve iradesinden dolayı tebrik etti. Kılıç, "Çok küçük bütçeli takımlarla dev bütçeli büyük kulüpleri yenebiliyorlarsa, bu onların inanmışlığının, 90 dakikalık mücadeleye bağlanmışlığının, adanmışlığının göstergesidir. Helal olsun diyorum. Zaten kupa bunun için anlamlı. En alt liglerden itibaren takımların kupa mücadelesine girmesi zaten bundan dolayı anlamlı. Yoksa Trabzonspor'un PTT 1. Lig’indeki Balıkesirspor'la, Beşiktaş'ın PTT 1. Lig’indeki Bucaspor'la, Fenerbahçe'nin PTT 1. Lig’indeki Fethiyespor'la eşleşmesinin bir anlamı olmazdı. Görüyorum ki Galatasaray da Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u penaltılarla eleyebildi. Dolayısıyla bu tabloya bakıldığı zaman da yaşasın Anadolu kulüpleri. Biz Anadolu kulüplerinin arkasındayız. Onları desteklemeye devam edeceğiz. Büyük kulüpler de mücadeleyi buna göre yapmalı." şeklinde konuştu.

    "Avrupa Lig’ine ağırlık verirken Anadolu Lig'ine Türkiye Kupası’na ağırlık vermemek bizim kabullenebileceğimiz bir durum değil." diyen Suat Kılıç, Türkiye Kupası'nın Avrupa Kupası kadar önemli olduğuna vurgu yaptı. Türkiye Kupası’nın daha çok önemsenmesi gerektiğini de dile getiren Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:

    "Avrupa Kupası'nı önemseyen kulüplerin, Türkiye Kupası'nı daha da fazla önemsemeleri lazım. Milliyetçilik sadece lafla olmuyor. Türkiye'nin adına, kupasına, vizyonuna sahip çıkılması lazım. Geçmiş senelerde Süper Kupa olarak adlandırılan kupa ne kadar önemliyse, lig şampiyonluğu Türkiye Kupası da o kadar önemli bir kupaydı ama zaman içerisinde büyük kulüpler maalesef parasal getirisi az olduğundan dolayı bu kupayı günden güne önemsizleştirdiler. Adında Türkiye olan her şey bu coğrafyada önemlidir. Çok önemlidir. Çok ama çok önemlidir. Büyük kulüplerimizi Türkiye’nin büyük adına yakışan bu büyük mücadele içinde olmaya davet ediyorum."
CİHAN

Yorumlar