Su satarken keşfedildi, Türkiye şampiyonu oldu

Kollarının uzunluğuyla dikkati çekince 2 yıl önce boksa başlatılan 15 yaşındaki Muhammet Saçlı, Türkiye Şampiyonası'nda birinciliği elde etti.

Google Haberlere Abone ol
Su satarken keşfedildi, Türkiye şampiyonu oldu

Su satarken kollarının uzunluğu nedeniyle boks antrenörlerinin dikkatini çekip ailesinin desteğiyle bu spora başlayan 15 yaşındaki Muhammet Saçlı, 2 yıllık çalışmasının ardından Türkiye Yıldız Erkekler Boks Şampiyonası'nda birincilik kürsüsüne çıktı.

Ailesine katkı sağlamak için Mersin'de bir parkta su satarken kollarının uzunluğuyla boks antrenörlerinin dikkatini çekince 2 yıl önce boks okuluna davet edilen Saçlı, başladığı günden itibaren antrenmanları kaçırmadı.

Boksta kendisine hedef koyan ve Türkiye'yi yurt dışında temsil etmek isteyen Saçlı, 2 yıllık çalışmasının karşılığını Isparta'da düzenlenen Türkiye Yıldız Erkekler Boks Şampiyonası'nda aldı. Burada rakiplerini tek tek yenen ve 48 kiloda birincilik kürsüsüne çıkan Saçlı, hedef büyüttü.

Muhammet Saçlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hocalarının kendisini görüp boks okuluna davet etmesiyle adeta hayatının değiştiğini söyledi.

Ailesine destek olmak için boş zamanlarında su sattığını anlatan Saçlı, şöyle konuştu:

"Hocalarım beni görüp davet edince ben de 'Babama sorayım.' dedim. Babam da destek verdi. Bu şekilde boksa başladım. İki yıldır boks yapıyorum. Antrenmanları kaçırmıyorum. Çalışmalarımın karşılığı olarak Türkiye şampiyonu oldum. Önümüzde milli takım kampı, sonrasında da Dünya Şampiyonası var. Hedefim yaş grubunda dünya şampiyonu olmak."

Boksta başarı elde etmesinin yanı sıra eğitimini sürdüren ve ailesine destek olmayı da sürdürmeye çalıştığını aktaran Saçlı, su satmayı bıraktığını ancak okuldan kalan vakitte bir oto yıkamacıda çalıştığını sözlerine ekledi.

"İstikrarlı bir çalışma gerçekleştirdi"

Türkiye Boks Federasyonu Başkanlığı Mersin İl Temsilcisi Mustafa Oral da boks okulunda çalışmaları sürdürdüklerini, 25-30 sporcuları olduğunu söyledi.

Çocukları 7-8 yaşından itibaren boksa yönlendirdiklerini aktaran Oral, şöyle konuştu:

"Bu yıl çıtayı yükselttik. Yıldızlar ve gençlerde şampiyonluklar elde ettik. Muhammet Saçlı'yı parkta su satarken bulduk. Muhammet'e 'Kolların uzun, boksa elverişli vücudun var. Aynı Kübalılara benziyorsun.' dedik. Babasıyla görüşüp geldi. İki yıldır birlikte çalışıyoruz. Boksu sevdirdik. İstikrarlı bir çalışma gerçekleştirdi. İkinci yılında önce üst miniklerde Türkiye ikincisi oldu. Bu yıl da yıldızlarda Türkiye şampiyonluğunu elde etti."

Yorumlar