"Stresli olan taraf CSKA Moskova"

- Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı Genel Menajer Yardımcısı Onan: "Stresi üzerimizden attık. Şimdi stres CSKA Moskova'da. Obradovic'e 2 kez final kaybettiler" - "Finalde daha iyi ve rahat bir Fenerbahçe göreceğiz. Sonuna kadar mücadelemizi edeceğiz"

Google Haberlere Abone ol
"Stresli olan taraf CSKA Moskova"


BERLİN (AA) - SALİH BARIŞ KUYUCU - ERKAN TİRYAKİ - Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı Genel Menajer Yardımcısı Ömer Onan, THY Avrupa Ligi finalinde yarın karşılaşacakları Rus ekibi CSKA Moskova'nın kendilerine göre daha stresli olduğunu savundu.

Ömer Onan, takımın son antrenmanından önce AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Finaldeki rakipleri CSKA Moskova'ya göre çok fazla avantaja sahip olduklarını vurgulayan Onan, şöyle konuştu:

"Fenerbahçe bu yıl 'Şu oyuncu çok iyi oynarsa kazanırız.' takımı değil. Bizde en iyi oyuncular dün kötüydü yine de kazandık. Savunmayı, sertliği iyi biliyoruz. Hücumda üst düzey özelliklere sahibiz. Çok sert oynayıp, yardımlaşabiliyoruz. En büyük avantajımız bu. İkinci avantajımız, stresi üzerimizden attık. Şimdi stres CSKA Moskova'da. Obradovic'e 2 kez final kaybettiler. Obradovic 9 kez final oynadı ve bir kere kaybetti. CSKA son 2-3 senedir 50 milyon avrolar harcayıp olmayacak takımlara yenildi. Takım içinde, kafa kafaya maç gittiğinde stresten kendilerine zarar veren oyuncuları bulunuyor. Müthiş bir seyirci avantajımız var. Herkese 'İlk maçı geçersek sonrası rahat.' demiştim. Çok büyük bir savaş olacak. Gurur duyuyorum. Bu kadar karakterli, özel oyuncumuz, koçumuz olduğu için gururluyum."


- "Finalde daha iyi bir Fenerbahçe olacak"


Üst üste iki sene Dörtlü Final oynamanın önemli başarı olduğunu aktaran Onan, Türk basketbol tarihine adlarını yazdırdıklarını dile getirdi.

Fenerbahçe'nin bu seviyenin takımı olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini anlatan Onan, şunları ifade etti:

"Avrupa Ligi tesadüflere yer olmayan bir organizasyon. Dünkü maçta stresliydik. Türkiye'de yapılmayan bir şeyi başardık. Bunun gururunu yaşıyoruz. Umutluyuz. Daha rahat bir şekilde sahada olacağız. Basketbolseverler, finalde iki sistem takımının kapışmasını izleyecek. CSKA Moskova'nın oyun kurucuları tam saha pres yapmaya uygun değil. Daha rahatladık. Dün hiç olmadığımız kadar tutuktuk. Finalde daha iyi ve rahat bir Fenerbahçe göreceğiz. Sonuna kadar mücadelemizi edeceğiz."

Başarıda Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın başrol oynadığını vurgulayan sarı-lacivertli basketbol adamı, sözlerini şöyle tamamladı:

"7 sene önce başkanımızın sayesinde buraları hedeflemeye başladık. İnanılmaz bir vizyonu var. Büyük ortaklıkları bir araya getirdi. Bütün kulüpler bu fikre uymaya başladı. Ülker ile gelen bir süreçle söz sahibi olmaya başladık. Fenerbahçe takımı, Avrupa Ligi'nin 11 kurucu üyesinden biri. Bunlar kolay değil. Önemli olan buralarda oynamak. Kaybetsek de hiçbir şey değil. Kimsenin yapamadığı bir şeyi yaptık. Artık Dörtlü Final'in vazgeçilmezi apoletini omzumuza takacağız. Herkes keyfini çıkarsın. Yarın bu güzel ülkeye bir zafer daha yaşatırız."

Yorumlar