Sporcularına kızıp 50 yaşında şampiyon oldu

- Dünyaca ünlü aktör Jean Claude Van Damme'ye benzetilen "sarı fırtına" lakaplı Erzurumlu tekvando antrenörü Yıldıran, öğrencilerinden beklediği başarıyı göremeyince "iş başa düştü" diyerek 50 yaşında katıldığı 18. Balkan Şampiyonası'nda altın madalya kazandı - Yıldıran: - "Sporcularım ne zaman Olimpiyat Şampiyonu olursa o zaman yarışmaları bırakacağım. Onun için öğrencilerimle yarış halindeyim ya onlar şampiyon olacak ya da ben"

Google Haberlere Abone ol
Sporcularına kızıp 50 yaşında şampiyon oldu

ERZURUM (AA) - YUNUS OKUR - Tekvando Ümit Milli Takım Teknik Kurul Üyesi olan ve dünyaca ünlü aktör Jean Claude Van Damme'ye benzetilen "sarı fırtına" lakaplı Erzurumlu tekvando antrenörü Kemal Yıldıran, öğrencilerinden beklediği başarıyı göremeyince "iş başa düştü" diyerek 50 yaşında Balkan Şampiyonu oldu.

Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Araştırma Görevlisi olarak da görev yapan 50 yaşındaki antrenör Yıldıran, 8 yaşında başladığı tekvandoda ulusal ve uluslararası bir çok başarı elde etti.

Yaklaşık 10 yıl milli takım forması altında müsabakalara da katılan Yıldıran, yaşı nedeniyle spora daha sonra antrenör olarak devam etmeye karar verdi.

Kentteki Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde açtığı sağlık kulübünde sporcu yetiştiren Yıldıran, müsabakalara katılan öğrencilerinin şampiyonalardan istediği dereceyi alamaması üzerine örnek olmak amacıyla 50 yaşında yeniden yarışmalara katılmaya karar verdi.

Hareketleri ve fiziksel özellikleri ile aktör Jean Claude Van Damme'a benzetilen "sarı fırtına" lakaplı Yıldıran, kulüp salonunda günde iki defa antrenman yaparak ilerleyen yaşına rağmen yoğun tempoyla şampiyonalara hazırlandı.

Öğrencilerini motive etmek ve örnek olmak için yarım asırlık yaşında Balkan Tekvando Birliği (BTU) tarafından Bulgaristan'ın Dupnitsa kentinde düzenlenen 18. Balkan Şampiyonası'na katılan Yıldıran, 12 ülkeden 121 sporcunun katıldığı şampiyonada beş rakibini mağlup ederek altın madalya kazandı.

Başarısız olan sporcularına moral vermek için "iş başa düştü" diyerek ilerleyen yaşına rağmen şampiyonaya katılarak altın madalya kazanan Yıldıran'ın davranışı kentte takdirle karşılandı.

- "Ya siz şampiyonluk getirirsiniz ya da ben getiririm"

Yıldıran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8 yaşında spora başladığını söyledi.

İlk derecesini 1984 yılında Van'da düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak aldığını ifade eden Yıldıran, şöyle konuştu:

"Sporculuk hayatımda Türkiye'de bir çok şampiyonluklar elde ettim. Yaklaşık 10 yıla yakın milli takımında sporcu olarak görev yaptım. 1995 yılında antrenörlüğe geçtim. Burada sağlık teşkilatı çalışanı olduğum için sağlık kulübünü kurdum. Buradan Avrupa ve dünya şampiyonalarına sporcular gönderdim. Ülkemizi çok sayıda sporcuyla temsil ettirdim. Sporcularıma 'ya siz ya da ben şampiyonluklar getiririm. Ya bana turnuvayı bıraktırırsınız ya da siz daha yüksek derece şampiyonluklar getirirsiniz' dedim."

- "Öğrencilerimin başarısızlığı beni çok üzüyordu"

Yıldıran, Avrupa ve dünya şampiyonalarına gönderdiği sporcularından önemli derece yapamamasından yakındı.

Sporcularının şampiyonalardan boş dönmesinin kendisini çok üzdüğünü anlatan Yıldıran, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimin bu durumu sebebiyle antrenman yapmaya başladım. Günde iki defa antrenman yapıyordum. Bu gayretlerim sonunda Balkan şampiyonalarına ülkemi temsil etmek için gittim. Daha önce 9 uluslararası derece elde etmiştim. Son olarak Balkan Şampiyonu olarak ülkemize madalya getirdim. Hedefim bitmedi."

- "Amacım sporcularıma örnek teşkil etmek"

Öğrencilerine 'ya beraber şampiyonalara gideceğiz ya da siz beni geçmek zorundasınız' dediğini aktaran Yıldıran, öğrencilerinin başarı getirene kadar tatamiye çıkacağını belirtti.

Yıldıran, "Burada amacım sporcularıma örnek teşkil etmek. Onların her yaşta ülkeyi temsil edeceklerine inanmalarını sağlamak. Ölene kadar çalışmamız gerektiğini unutmamak. Çünkü biz inançlı insanlarız. Son nefesimize kadar çalışmak zorundayız. Tembellik bize yakışmaz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar