Sporcu ve ailelere doping uyarısı

Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu(DUMESF) Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak, sporcular ve ailelerine 'Doping=Uyuşturucu', 'Öldüren Bonzai=Jamaika Belası', 'Bir Kereden Bir Şey Olur' adlı seminer verdi.Kayseri Özay Spor Kulübü'nde...

Google Haberlere Abone ol
Sporcu ve ailelere doping uyarısı

Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu(DUMESF) Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak, sporcular ve ailelerine 'Doping=Uyuşturucu', 'Öldüren Bonzai=Jamaika Belası', 'Bir Kereden Bir Şey Olur' adlı seminer verdi.

Kayseri Özay Spor Kulübü'nde gerçekleştirilen seminere Kayseri Özay Spor Kulübü Başkanı, Kick Boks, Muaythai, Wushu, Hapkido ve Tekvando Milli takımlar antrenörü,Ju Jitsu ve Brezilya Jiu Jitsu Federasyonu Başkanı Orhan Özaktı ve Dünya, Avrupa Şampiyonu Çiğdem Kiraz Şahin Özaktı katıldı.

DUMESF Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak, seminerde yaptığı konuşmada, "İnsanlığın acımasız yüzü odakların çocuklarımıza ve sporcularımıza yönelik zehirleme girişimlerini hep birlikte engellemeleriyiz." dedi.

Ilıcak, gerçek şampiyonların çalışarak hakkettiği madalyaları kazandığını belirterek, şöyle devam etti: "Gerçek olmayan şampiyonlar ise, çok yakınındakiler tarafından, doping maddesini kullandırarak para uğruna kandırırlar. Hayatlarını mahvederler. Doping haksızlıktır; hırsızlıktır, sporcunun ülkesine karşı işlediği en ağır suçtur.

Doping maddesi alan sporcu kendini ölüme mahkûm eder. Sporcu Doping Maddesini aldığında, alışkanlık yapar, sürekli kullanma ihtiyacı belirir. Böyle olunca da karaciğer ve böbrekler harap olur. Böbrek yetmezliği, karaciğer yetmezliği ve kanseri gelişir. Kalp krizine neden olur. Sporcular erken yaşlarda ölürler. Erkeklerde kadınsı, kadınlarda da erkeksi ruhsal ve fizyonomik değişiklikler olur.

Kısırlık meydana gelir. Bunları kullanan sporcuların çocukları olmaz. Çocuklar sakat doğar. Sakat doğan çocuk, aileler için ömür boyu vicdan azabıdır.

İnsanda psikolojik bozukluklara ve ruhsal yıkımlara neden olur. Erken bunama meydana gelir. Belli bir süre sonra kemikler erimeye, kaslar sarkmaya başlar ve şekilsiz bir görünüm meydana gelir. Genetiği değiştirilmiş etken maddelerle, insanın da genetiği değişir, insanlıktan çıkar."

'ÖLDÜREN BONZAİ=JAMAİKA BELASI'

Uyuşturucu'nun insanın bedenine anne-baba, akraba, arkadaş ve topluma zarar veren bir illet olduğunun altını çizen Ilıcak, "Çocuklarımızın yeni belası olan 'Öldüren Bonzai=Jamaika Belası'' için çok dikkatli olmalıyız. İlk kullanımdan itibaren bağımlılık yapan ne olduğu belli olmayan zehir. Bütün yurtta küçük büyük her şehirde aynı zamanlama ile sokakları ele geçiriyor. Tarım ilaçları, fare zehiri ve birçok kimyasal zehir bulunduğu açıklanan maddenin ucuza satılması, küçük yaştaki çocukları hedef alıyor. İnternet üzerinden de satılan bu maddelere karşı çocuğumuzu korumalıyız." ifadelerini kullandı.

Seminer, sporculara ve ailelere 'seminer katılım belgeleri' verilerek sona erdi.

CİHAN

Yorumlar