Sporcu Sağlığı ve Doping Sempozyumu, Ankara’da başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2. Ulusal Sporcu Sağlığı ve Doping Sempozyumu Ankara’da başladı. Sempozyumda Hacettepe Üniversitesi Türkiye Doping Merkezi ile ilgili konuşan Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, "Bakanlığımızın...

Google Haberlere Abone ol
Sporcu Sağlığı ve Doping Sempozyumu, Ankara’da başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2. Ulusal Sporcu Sağlığı ve Doping Sempozyumu Ankara’da başladı. Sempozyumda Hacettepe Üniversitesi Türkiye Doping Merkezi ile ilgili konuşan Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, "Bakanlığımızın da büyük katkılarıyla birçok merhaleyi aştık, engeli yendik. Şu anda son aşamadayız. İnşallah hem ülkemizin hem üniversitemizin ismini bu konuda daha iyi bir yere getireceğiz. Doping merkezimiz akredite olacaktır." dedi.

Hacettepe Üniversitesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen sempozyuma Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer’in yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, TBMM Dopingle Mücadele Komisyonu Başkanı Dr. Osman Bak, akademisyen ve sporcular da katıldı. Sempozyumda konuşan Tuncer Hacettepe Üniversitesi’nin doping konusunda ciddi bir prestij kaybına uğradığını belirtti. Tuncer, "Bu sorumluluk bize aittir. Son iki yılda çok ciddi çalışmalar yaptık. Paralar ayırdık. Bakanlığımızın da büyük katkılarıyla birçok merhaleyi aştık, engeli yendik. Şu anda son aşamadayız. İnşallah hem ülkemizin hem üniversitemizin ismini bu konuda daha iyi bir yere getireceğiz. Doping merkezimiz akredite olacaktır." şeklinde konuştu.

Doping maddelerinden nikotinin çıkarıldığını yeni öğrendiğini bildiren Tuncer, "Sigara içen ve alkol kullanan bir sporcu olmamalıdır. Dopinge niye karşıyız. İllegal bir yarışma olmaması için. Sadece bunun için değil, sporcunun sağlığı açısından da önemlidir." diye konuştu.

BAYKAN DOPİNGLE MÜCADELE İÇİN YAPILANLARI ANLATTI

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ise "Ülkemizin çeşitli gümrük kapılarında gümrük görevlilerini bilinçlendiren çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Baykan, "Türkiye’nin dört bir tarafında, 81 ilimizde tüm spor salonlarında dopinge karşı uyarıcı ve doping içeren ilaçların listelerinin yer aldığı mini tablolar asılması dahil, federasyonların dopingle mücadele konusunda ne yaptıklarının periyodik takibi dahil bir çok çalışma yapılmaktadır." ifadesini kullandı.

Baykan, sporcu sağlık koşullarının iyileştirmelerine ilişkin de şu bilgileri verdi: "Artık son bir yıldır sporcularımızın sağlık, tedavi, muayene ve sonuçlandırmalarının ücretsiz yapılacağı protokol imzalanmış ve uygulaması devan etmektedir. Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel ve Bölgesel Amatör lig futbolcularına uygulanan sporcu hayat sigortasının tüm faal sporculara yansıtılabilmesi adına çalışmalarımız devam etmektedir."

CİHAN

Yorumlar