Spor Tırmanış Türkiye Şampiyonası'nın ikinci ayağı başladı

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) tarafından 14-15 Haziran 2014 tarihlerinde Kayseri'de düzenlenen Spor Tırmanış Türkiye Şampiyonası'nın ikinci ayağı, Erciyes Hacılar Kapı bölgesinde başladı. Hacılar Belediyesi evsahipliğinde yapılan,...

Google Haberlere Abone ol
Spor Tırmanış Türkiye Şampiyonası'nın ikinci ayağı başladı

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) tarafından 14-15 Haziran 2014 tarihlerinde Kayseri'de düzenlenen Spor Tırmanış Türkiye Şampiyonası'nın ikinci ayağı, Erciyes Hacılar Kapı bölgesinde başladı. Hacılar Belediyesi evsahipliğinde yapılan, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Erciyes A.Ş., Hacılar Arama Kurtarma Dağcılık Havacılık ve Kış Sporları Kulübü (HADAK) tarafından desteklenen şampiyonaya. 10 ilden 23 sporcu katılıyor.

Yarışma için Kayseri'ye gelen TDF Başkanı Alaattin Karaca, spor tırmanmanın, faaliyet gösterdikleri branşlardan biri olduğunu söyledi. Karaca, "Federasyonumuz Alpinizm, spor tırmanma ve dağ kayağı olmak üzere üç branşta faaliyet gösteriyor. Spor tırmanma. 2006 yılında federasyon bünyesine eklendi. Bugüne kadar altyapı eksikliklerinin tamamlanmasıyla uğraşıldı. Şu anda ülkemizde çok sayıda spor tırmanma duvarımız oluştu. Bugün de bu yarışmalardan bir tanesini yapmak üzere Erciyes Dağı'nın eteklerindeyiz. Bu yarışma, Türkiye şampiyonası ayaklarından bir tanesidir. 23 sporcumuz, iki gün boyunca değişik rotalarda yarı final ve final yarışmalarına kadar birbirleriyle yarışıp sonuç belirlenecektir." dedi.

Şampiyonanın ikinci günü saat 16.00'da, dereceye giren sporculara ödülleri verilecek. CİHAN

Yorumlar