Spor Tırmanış Türkiye Şampiyonası Erciyes'te yapılacak

Türkiye Dağcılık Federasyonu’nca (TDF) 14-15 Haziran tarihleri arasında Kayseri'de düzenlenecek olan Spor Tırmanış Türkiye Şampiyonası'nın 2. ayağının yapılacağı Erciyes Hacılar Kapı bölgesinde hazırlıklar sürüyor. Hacılar Belediyesi...

Google Haberlere Abone ol
Spor Tırmanış Türkiye Şampiyonası Erciyes'te yapılacak

Türkiye Dağcılık Federasyonu’nca (TDF) 14-15 Haziran tarihleri arasında Kayseri'de düzenlenecek olan Spor Tırmanış Türkiye Şampiyonası'nın 2. ayağının yapılacağı Erciyes Hacılar Kapı bölgesinde hazırlıklar sürüyor.

Hacılar Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Erciyes AŞ, Türkiye Dağcılık Federasyonu ve Hacılar Arama-Kurtarma Dağcılık Havacılık ve Kış Sporları Kulübünce (HADAK) desteklenen Spor Tırmanış Türkiye Şampiyonası hazırlıklarının sürdüğü Erciyes Hacılar Kapı bölgesinde çalışmalar sürüyor.

Şampiyonanın yapılacağı Erciyes Hacılar Kapı bölgesinde incelemelerde bulunan Hacılar Belediye Başkanı Dr. Doğan Ekici ve Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı, 14-15 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Spor Tırmanış Türkiye Şampiyonası'na tüm spor severleri davet etti.

Hazırlıkların sürdüğünü belirten Hacılar Belediye Başkanı Dr. Doğan Ekici, şampiyonaya 10 ilden toplamda 50 sporcunun katılacağını söyledi. Başkan Ekici, "Hacılar Belediyesi, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Erciyes AŞ, Türkiye Dağcılık Federasyonu ve Hadak işbirliği ile gerçekleştirilmektedir. 15 Haziran Pazar günü saat 16.00'da ödül töreni düzenlenecektir. İki gün sürecek Spor Tırmanış Türkiye Şampiyonasına tüm halkımızı davet ediyorum." dedi.

Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı ise, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin Erciyes Master planının tüm hızıyla sürdüğünü belirterek, amaçlarının Erciyes Dağı'nın hem kış sporları hem de dağcılık sporlarının merkezi haline getirmek olduğunu söyledi.

Başkan Cıngı, "Kayseri Büyükşehir Belediyemiz burada Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (ORAN) desteği ile dağcılık sporlarına yönelik olarak olimpik bir tırmanma duvarı oluşturmuştu. Bu olimpik tırmanma duvarımızın da yavaş yavaş tüm Türkiye'de ki profesyoneller için kullanmış olduğu bir aşamaya gelmiş bulunuyoruz. 14-15 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Türkiye Şampiyonası bizim açımızdan Hacılar ilçemiz açısında çok önemli. Çünkü Hacılar ilçemizde Türkiye milli takım seçmeleri yapılacak. Dolayısıyla bu çerçevede Türkiye'nin bir çok ilinden milli sporcular gelecek ve milli takım seçmeleri yapılacak. Erciyes Dağı'nın kat edeceği mesafe içerisinde önemli bir merhaledir. Bundan sonra içinde bir örnek teşkil etmesini ve bütün dağcılarımızın Erciyes Dağı'ndaki hem natürel hem de tırmanma duvarı gibi imkanları kullanmalarını bekliyoruz." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar