Spor Hukukçusu Özkurt: 17 Temmuz'da UEFA'dan, kulüplere ceza çıkmaz

Spor Hukukçusu Av. Emin Özkurt, 17 Temmuz'da UEFA Disiplin Kurulu'nun Fenerbahçe, Trabzonspor ve TFF hakkında vereceği kararda kulüplere ceza çıkmayacağını iddia etti.Kulüplerin birbirlerini ve Trabzonspor'un Türkiye Futbol Federasyonu'nu (TFF)...

Google Haberlere Abone ol
Spor Hukukçusu Özkurt: 17 Temmuz'da UEFA'dan, kulüplere ceza çıkmaz

Spor Hukukçusu Av. Emin Özkurt, 17 Temmuz'da UEFA Disiplin Kurulu'nun Fenerbahçe, Trabzonspor ve TFF hakkında vereceği kararda kulüplere ceza çıkmayacağını iddia etti.

Kulüplerin birbirlerini ve Trabzonspor'un Türkiye Futbol Federasyonu'nu (TFF) şikayeti üzerine UEFA tarafından başlatılan soruşturmada kritik karar 17 Temmuz Perşembe günü verilecek. Bilindiği üzere, önce Trabzonspor, Türkiye Futbol Federasyonu'nu 3 Temmuz sürecinin üzerini örttüğü gerekçesiyle UEFA'ya şikayet etmiş bundan kısa bir süre sonra ise Fenerbahçe, Trabzonspor hakkındaki şike iddialarının incelenmesi talebiyle UEFA’ya başvuruda bulunmuştu. Gelinen noktada ise UEFA tüm bu şikayetler hakkında inceleme başlattı.

KULÜPLERİMİZ YENİDEN UEFA KAPILARINDA

Kulüpleri ve Federasyonu UEFA’da neler beklediği ile ilgili soruları cevaplandıran Av. Emin Özkurt, konunun bir panik havasına çekilmemesi gerektiğini belirtti. Özkurt, "Öncelikle şunu belirtmek isterim, UEFA tarafından atılan bu adımlara şu an için 'Fenerbahçe'ye, Trabzonspor'a veya TFF'ye ceza geliyor. UEFA kulüplerimizi ve TFF'yi kupalardan men edecek' gibi aşırı manalar yüklememek lazım." diyerek, şunları söyledi:

"Bu süreç UEFA'nın Disiplin Talimatı çerçevesinde yürütülmektedir ve UEFA'dan gönderildiği belirtilen yazılar bir ceza talebi değil, şuan için sadece bir ön inceleme, görüş talep yazısıdır.

Aslında olan şudur, UEFA belli şartların oluşması durumunda inceleme başlatmak durumundadır. UEFA, Disiplin Talimatı gereği kendisine iletilen resmi raporlar ışığında, Yürütme Kurulu'nun, Başkan'ın veya Genel Sekreter’in talebi üzerine veya disiplin müfettişinin isteğiyle harekete geçmek durumundadır.

UEFA'yı inceleme yapmaya gerekli kılan durumlardan biriside bir kulüp hakkında şikayette bulunulması durumudur. Kulüplerimizin birbirlerini şikayeti üzerine UEFA, kendi Disiplin Talimatı çerçevesinde atması gereken adımları atmıştır."

"KULÜPLERİMİZİN MEVCUT DURUMLARINDA BİR DEĞİŞİKLİK OLMAYACAĞI KANISINDAYIM"

'17 Temmuz'da UEFA Disiplin Kurulu söz konusu dosyaları görüşüp Fenerbahçe, Trabzonspor ve TFF ile ilgili bir karara varacak. Peki ne olacak? Kulüplere ceza gelecek mi? TFF ve dolayısıyla tüm Türk takımları bir cezayla karşı karşıya kalacak mı?' sorusuna hukukçu Av. Emin Özkurt, şöyle cevap verdi:

"Kulüplerimiz ve TFF, UEFA'dan gelen yazılara süresi içerisinde bir cevap iletecektir ve UEFA Disiplin Kurulu bu cevap çerçevesinde daha detaylı bir incelemeye ve ceza talepli bir disiplin yargılamasına gerek olup olmadığına karar verecektir. Benim kanaatime göre UEFA, 17 Temmuz tarihinde, hem Fenerbahçe'nin Trabzonspor'a karşı yaptığı şikayeti, hem de Trabzonspor'un Fenerbahçe ve Türkiye Futbol Federasyonu'na karşı yaptığı şikayetleri birden inceledikten sonra her iki kulüp içinde ceza talepli bir disiplin yargılamasına gerek olmadığına karar verecektir ve kulüplerimizin mevcut durumlarında bir değişiklik olmayacaktır.

Üzüntü veren durum ise şudur, Türk takımları birbirlerine karşı yurtdışında yer alan kurumlar üzerinden sert ve sakıncalı bir muharebe içerisine girmiş durumdadır. Bu durum Türk futbolunun imajı ve yurtdışında ki saygınlığı açısından hiç ama hiç iyi değildir. Bu gergin atmosfer sürdükçe bu durumun sakıncalarını yaşamaya devam edeceğiz sanırım."

TFF'nin bu gelişmeler karşısında ki suskunluğu hakkında ise Av. Özkurt, "Bu konularda, Türk futbolunu yönetmesi gereken kurum olan TFF'nin de yaklaşımını ya da daha doğru bir ifadeyle yaklaşım eksikliğini de masaya yatırmak gerektiği kanaatindeyim. Avrupa'da kendi federasyonu üyesi kulüpler bu derece birbirine girmişken ve UEFA tarafından bu derece hırpalanırken kenarda oturup, olayları sadece izler noktada duracak başka bir federasyon olduğunu sanmıyorum." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar