Spor hukukçusu Alpay Köse: Aziz Yıldırım'ın başkanlığı düşebilir

Şike davası kapsamında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Aziz Yıldırım'ın onama kararına yaptığı itirazı reddetmesinin ardından ,Yıldırım'ın tekrar hapis cezası alması gündeme gelirken, Spor hukukçusu Alpay Köse konuyu aydınlattı.

Google Haberlere Abone ol
Spor hukukçusu Alpay Köse: Aziz Yıldırım'ın başkanlığı düşebilir

Şike davası kapsamında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Aziz Yıldırım'ın onama kararına yaptığı itirazı reddetmesinin ardından ,Yıldırım'ın tekrar hapis cezası alması gündeme gelirken, Spor hukukçusu Alpay Köse konuyu aydınlattı.

Spor hukukçusu Alpay Köse, 360 spor bültenine bağlanarak, Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım’a tekrar hapis cezası vermesi hakkında önemli açıklamalar yaptı. Köse, "Yargıtay'ın kararı onamasıyla Aziz Yıldırım'la ilgili karar normalde hukuk açısından kesinleşmişti. Ancak olaganüstü itiraz yolları vardı. Aziz Yıldırım, itirazda bulundu. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, üç aylık bir inceleme sonrası bu itirazı redetti, verilen kararın hukuka uygun olduğuna karar verdi." diyerek, şöyle konuştu:

"Şu anda hak ihlalinden dolayı, Aziz Yıldırım avukatları tarafından Anayasa Mahkemesi'ne yapılmış, bir bireysel başvuru var. Bu henüz sonuçlanmış değil. Ancak şu an kararın infaza etkisi yok. Ama Anayasa Mahkemesi bu yönde bir karar verebilir. Şu an böyle bir karar olmadığından dolayı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı dosyayı İstanbul 16. Ceza Mahkemesi'ne gönderecek. Orası da infaz savcılığına gönderecek. Bu bir haftayı bulabilir.

Bu süreç içerisinde bir gelişme olmazsa, sayın Aziz Yıldırım, tekrar cezaevine girecek. İnfazın ertelenmesiyle ilgili şöyle bir yol olabilir. Sağlık sorunlarını gerekçe göstererek, 1 yıl veya 6 aya kadar erteleme talebi iletilebilir. Bu ancak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın değerlendirmesiyle olacak bir durumdur.

"AZİZ YILDIRIM'IN BAŞKANLIĞI OTOMATİKMEN DÜŞMÜŞ OLACAK"

Spor hukukçusu Alpay Köse, verilen kararın hukuki cezai sonucu yanında, spor hukuku anlamında da sonucu olduğunu belirterek, "O da sayın Aziz Yıldırım'ın başkanlığı düşmesi sonucudur. Yazan maddeye göre şikeden ceza alanlar, seyirden de men alıyorlar. Seyirden men alanlar, yöneticilik de yapamıyorlar. Dolayısıyla sayın Aziz Yıldırım'ın başkanlığı otomatikmen düşmüş olacak." diye konuştu.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Aziz Yıldırım'a sportif ceza vermediğini de hatırlatan Spor Hukukçusu Alpay Köse, "Sayın Aziz Yıldırım'ın UEFA'daki kişisel dosyası hala devam ediyor. UEFA Disiplin Kurulu da bu konuyla ilgili bir karar verecektir. Bunun ceza çıkma ihtimali çok yüksektir. Çünkü Fenerbahçe Kulübü'ne verilen ceza gerekçesi incelendiğinde şahısların yaptığı fiiller anlatıldığını gördüğümüzden dolayı, şahıslara ceza verilmesi bir hukuki zorunluluk, burdaki yerel mahkemenin kararından sonra, sayın Aziz Yıldırım ve diğer sanıklarla ilgili de UEFA'nın çok geçmeden kararını açıklayacağını umuyorum." diye konuştu.

Spor Hukukçusu Alpay Köse, Aziz Yıldırım'ın UEFA'dan alacağı cezalarla ilgili olarak ise "Ceza futbol faaliyetinden men veya ömür boyuna kadar çıkabilir. Daha az da olabilir. Ömür boyu men olma ihtimali daha yüksek gibi görünüyor. Çünkü birden fazla maçta yapılmış eylemler var. Bu tabii ki sınırlanabilir. 5 veya 8 yıl men cezası da verilebilir. Bütün sanıklara farklı cezalar verilecektir." ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar