Şota'nın yeni takımı Maccabi Tel Aviv

- Gürcü teknik adam, İsrail'in Maccabi Tel Aviv takımıyla anlaştı

Google Haberlere Abone ol
Şota'nın yeni takımı Maccabi Tel Aviv


İSTANBUL (AA) - İsrail'in Maccabi Tel Aviv takımı, teknik direktörlüğe Gürcü çalıştırıcı Şota Arveladze'yi getirdi.

İsrail futbol tarihinin en başarılı kulüplerinden Maccabi Tel Aviv, sezonun bitmesinin ardından görüşmelerde bulunduğu 43 yaşındaki teknik adamla anlaştığını internet sitesinden duyurdu. İsrail basınında, bir yılı opsiyonlu iki yıllık kontrat imzalayan Şota'nın, yıllık 800 bin avro alacağı öne sürüldü.

Gürcü teknik adam, kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında, çok güçlü bir takıma geldiğini belirterek, "Burada olmaktan mutluyum. Stadı her zaman dolduran taraftarlarla buluşmak için sabırsızlanıyorum.'' ifadelerini kullandı.

Maccabi Tel Aviv Kulübü Sportif Direktörü Jordi Cruyff da takımın başına Şota'yı getirdikleri için mutlu olduklarını vurgulayarak, "Şota, çok güçlü bir kişiliğe sahip ve futbolda birçok başarıya imza attı. Kulüp olarak inanıyoruz ki Şota, burada birçok başarıya imza atacak." değerlendirmesinde bulundu.

İlk antrenörlük deneyimini Hollanda Birinci Futbol Ligi (Eredivisie) ekiplerinden AZ Alkmaar'da Louis van Gaal'ın yardımcısı olarak yaşayan Şota, ardından Türkiye'de Kayserispor, Kasımpaşa ve Trabzonspor'u çalıştırmıştı.

Yorumlar