Son Şampiyon İspanya Erken Havlu Attı

2008'den bu yana düzenlenen tüm şampiyonaların galibi İspanya, Brezilya'da büyük hayal kırıklığı yaşayarak kupaya veda etti: 2-0.

Google Haberlere Abone ol
Son Şampiyon İspanya Erken Havlu Attı

2010 dünya ve 2008-2012 Avrupa şampiyonu İspanya'nın, Hollanda (5-1) ve Şili'ye (2-0) yenilerek FIFA 2014 Dünya Kupası'na veda etmesi İspanya basınında geniş yer buldu.

Marca gazetesi Andres İniesta'nın olduğu fotoğrafın üstünde "The End" manşeti ile çıkarken, "İspanya Milli Takımı'nın en şanlı döneminin üzücü sonu" ifadelerini kullandı.

En çok satan spor gazetelerinden AS, "Özür dilemeyin, size çok şey borçluyuz" diyerek, 2008 ve 2012 Avrupa kupaları ve 2010 Dünya Kupası'nı hatırlatarak, "Devam ederken iyiydi" manşetini attı.

Mundo Deportivo gazetesi ise bu ay başında tahtını oğlu Prens Felipe'ye bırakan İspanya Kralı Juan Carlos'a atıf yaparak, "Feragat ettiler" manşetini tercih etti.

İSPANYA TİTANİK OLDU

"İspanya'nın tarihi nakavtı" diyen Sport gazetesi, "İspanya'nın başarısızlığı Barcelona'nın başarısızlığı" yorumunu yaptı.

El Mundo gazetesi birinci sayfasında "Maracana'da altın çağın sonu" başlığını kullandı. Teknik direktör Vicente Del Bosque'nin sorumluluğu olduğuna dikkat çeken gazete, "Milli takımın düşüşünden söz edilebilir ancak İspanyol futbolunun değil" değerlendirmesinde bulundu.

El Pais gazetesi'nin "İspanya Titanik oldu" başlıklı haberinde ise "İspanya tarihinin en iyi milli takımı Şili karşısında yenilerek kupadan elendi ve tekrarlanamaz bir dönemi kapattı." denildi.

Yorumlar