Sol kanat "abi-kardeş"e emanet

- Hentbol Erkekler Süper Lig'de mücadele eden ve gelecek sezon Türkiye'yi Challenge Kupası'nda temsil edecek SELKA Eskişehir Hentbol takımında forma giyen Recep ve Recai Dege kardeşler, sol kanatta başarılarıyla dikkati çekiyor - Takım kaptanı milli sporcu Recep Dege: "Aynı takımda olduğumuz için birbirimizi oynatmaya çalışırız. Maçtan önce konuşuruz, kim daha iyi hissediyorsa müsabakaya o başlıyor" - Recai Dege: "Hem evde hem salonda bana ağabeylik yapıyor. Ağabeyimle aynı mevkide oynamak da çok güzel"

Google Haberlere Abone ol
Sol kanat "abi-kardeş"e emanet

ESKİŞEHİR (AA) - DENİZ AÇIK - Hentbol Erkekler Süper Lig'de mücadele eden ve gelecek sezon Türkiye'yi Challenge Kupası'nda temsil edecek SELKA Eskişehir Hentbol takımında forma giyen kardeşler Recep Dege (27) ile Recai Dege (26), başarılı performanslarıyla takdir topluyor.

Eskişehir'de 2016'da kurulan, 2016-2017 sezonunda Hentbol Erkekler 1. Ligi'nde oynadığı 23 karşılaşmadan 21 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle ayrılarak şampiyonluğu göğüsleyen SELKA Eskişehir Hentbol, bu sezon Süper Lig'de elde ettiği başarılı sonuçlarla ay-yıldızlı bayrağı Challenge Kupası'nda temsil etmeyi garantiledi.

Eskişehir temsilcisinde forma giyen takım kaptanı Recep Dege ile kardeşi Recai Dege mavi-beyazlı kulübün başarısının mimarlarından oldu.

Bursa'da doğan ve hentbola 8 yaşındayken aynı kentte başlayan Recep ve Recai Dege kardeşler, sırasıyla Nilüfer Belediyespor ve Antalyaspor'un ardından SELKA Eskişehir Hentbol'da da birlikte forma giyiyor.

Bazı sezonlarda rakip takımlarda da forma giyen "ağabey-kardeş", aynı takımda oldukları dönemde aynı evde yaşamanın avantajlarını kullanıp, maç öncesinde takımların analizlerini yapıp taktikler geliştiriyor.

Sol kanat mevkisinde oynayan kardeşler, aynı bölgede oynamanın dezavantajını "formayı kapmak için çok çalışmak" olarak değerlendiriyor. Maçlarda birbirlerini takımın galip gelmesi için teşvik eden ve kollayan kardeşler, bu sezon takımlarını Avrupa kupalarına taşımanın sevincini yaşıyor.


- Recep: "Aynı mevkide oynadığımızdan tatlı rekabet yaşıyoruz"


Takım kaptanı milli sporcu ağabey Recep Dege, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hentbol kariyerindeki 2 yılın SELKA Eskişehir Hentbol'da geçtiğini belirterek, milli takımın birçok kategorisinde de ay-yıldızlı formayı giydiğini kaydetti.

Sekiz yaşındayken hentbolla tanıştığını ifade eden Recep, şöyle konuştu:

"Kardeşim Recai de benden bir yıl sonra 8 yaşındayken hentbola başladı. Kardeşimle aynı takımda forma giymek güzel bir duygu. Daha önce Bursa Nilüfer Belediyespor'da birlikte forma giydik. O dönemde gençliğin verdiği hırsla antrenmanlarda ufak tefek sürtüşmeler yaşıyorduk. Zamanla bunu aştık. Antalyaspor'da da birlikteydik. Geçen yıldan beri forma giydiğim SELKA Eskişehir Hentbol takımına bu sene başında kardeşim transfer oldu. Aynı mevkide oynadığımız için aramızda tatlı bir rekabet oluyor. Aynı takımda olduğumuz için birbirimizi oynatmaya çalışırız. Maçtan önce konuşuruz, kim daha iyi hissediyorsa müsabakaya o başlıyor."


- "Rakip takımlardayken kardeşime ceza aldırırdım"


Recep, kardeşinin kişisel özelliklerini iyi bildiğinden rakip takımdayken bunu avantajına çevirdiğini anlatarak, "Rakip takımlarda forma giydiğimiz dönemlerde kardeşime ceza aldırmak için uğraşıyordum. Birbirimizin kişisel özelliklerini biliyoruz. Çabuk kızdığını bildiğimden ona ceza aldırıyordum. Evde sohbet ederken de 'sana nasıl ceza aldırdım' gibi muhabbetler ediyorduk." diye konuştu.


- Recai: "Hem evde hem sahada bana ağabeylik yapıyor"


Recai Dege ise ağabeyiyle SELKA Eskişehir Hentbol'da forma giymekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Ağabeyi ile aynı takımda bulunmanın kendisi için çok özel bir durum olduğuna değinen Recai, şunları söyledi:

"Ağabeyim maçlarda beni kontrol edebiliyor. Bu da beni frenliyor. Sinirli olduğum için onun dışında başka biri beni durdurmaya çalışsa başaramaz. Hem evde hem sahada bana ağabeylik yapıyor. Ağabeyimle aynı mevkide oynamak da çok güzel. Başka bir oyuncu olsa hırs yapıp beni oynatmak istemez. Bazen çok iyi oynadığımız dönemde yorulsam bile oyundan çıkmamı istemiyor. Maçlar öncesinde evde rakibimizin önceki müsabakalarını izliyoruz. Maça göre taktik geliştiriyoruz."

Recai, formasını giymekten mutluluk duyduğu SELKA Eskişehir Hentbol ile Avrupa kupalarında başarılı olmak istediğini sözlerine ekledi.

Yorumlar