Sofuoğlu: Şampiyonayı ilk üçte bitirmek için mücadele vereceğim

Dünya Supersport Motosiklet Şampiyonası'nın Portekiz'deki sekizinci yarışını üçüncü olarak tamamlayıp genel klasmanda dördüncülüğe yükselen Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, şampiyonayı ilk üçte bitirmek için mücadele vereceğini...

Google Haberlere Abone ol
Sofuoğlu: Şampiyonayı ilk üçte bitirmek için mücadele vereceğim

Dünya Supersport Motosiklet Şampiyonası'nın Portekiz'deki sekizinci yarışını üçüncü olarak tamamlayıp genel klasmanda dördüncülüğe yükselen Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, şampiyonayı ilk üçte bitirmek için mücadele vereceğini söyledi.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü’nün düzenlediği ‘Motosikletli Polis Timleri Eğitimi”ni tamamlayan polislerin sertifika törenine katılan Sofuoğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Portekiz'deki yarışı yağmurun çiselemesi nedeniyle hiç beklemediği şekilde üçüncü olarak tamamladığını kaydetti.

Yarışa "pole pozisyonu"ndan başladığını anlatan Sofuoğlu; "Yarış esasında çok iyi olacaktı. Çünkü 'pole' pozisyondan başladım yarışa. Bütün hafta boyunca en hızlı isimdik. Ama yarışta hiç ummadığımız bir şekilde son 5 turda yağmur yağdı. Yarışlar son 5 turda kazanılır. Ben taktik ve planlarımı son 5 tura bağlarım. İkinciliğe yükseldim. Birinciyle aramdaki farkı kapatmaya başladığım anda yağmur çiseledi. Birden yarışı durdurdular. Hiç ummadığım şekilde üçüncü olarak bitirmek zorunda kaldım yarışı. Ama önemli olan şudur; hızlıydık. Pol poziyonu bizdeydi. Bütün hafta sonu boyunca en hızlı dereceler yaptık. Ama nasibimizde birincilik yokmuş. Yine de kürsüye çıktık. Yaz tatili öncesi kürsüye çıktık." diye konuştu.

Sezonun istediği gibi gitmese de son yarışlarda artık istediği derecelerin gelmeye başladığını ifade eden milli motosikletçi, sezonu ilk üçte bitirmek için mücadelesini vereceğini söyledi.

Şampiyonayı ilk üçte bitirmesi gerektiğini belirten Sofuoğlu, şunları söyledi: "Genel klasmanda dördüncülüğe yükseldim. Üç yarış motosikletim üst üste arıza yaptı. Puan alamadım. Şampiyonada dokuzunculuktan yukarılara gelmeye başladım. Şuan dördüncülük. İnşallah İspanya yarışını başarılı atlatırsam adım adım şampiyonada yükseliyorum. Şampiyon olma şansımız yok ama sezonu ikinci bitirme ihtimalimiz yüksek gibi gözüküyor. Motordaki arıza şimdilik çözüldü. Son iki yarışta motorumda sorun çıkmıyor. Ama sorunlu yarışlarda çok puan kaybettim. Özellikle İngiltere, İtalya ve Hollanda yarışlarında 75 puan kaybettim. O puanları alsaydım şuan şampiyona birincisiydim." CİHAN

Yorumlar