Sofuoğlu Kardeşler, Karatede Bizi Temsil Edecekler

Finlandiya'nın Tampere şehrinde 1 Mayıs’ta başlayacak Avrupa Karate Şampiyonası'nda, takım katada Türkiye'yi Metin, Ali ve Selim Sofuoğlu temsil edecek.

Google Haberlere Abone ol
Sofuoğlu Kardeşler, Karatede Bizi Temsil Edecekler

İki kardeş ve yeğenden oluşan Sofuoğlu takımı katılacakları ilk büyük organizasyonda kürsüyü hedefliyor.

Karatede büyükler kategorisinde yılın ilk önemli organizasyonu olan Avrupa Karate Şampiyonası için geri sayım başladı. 54 kişilik Türk kafilesi Helsinki üzerinden Tampere'ye geçerek şehir merkezindeki Ilves Sokos Otel'de kampa girdi.

Son üç Avrupa Şampiyonası'nda bronz madalya kazanan Erkek Kata Takımı, Tampere'de yenilenmiş kadrosuyla mücadele edecek. Takımın tecrübeli ismi Metin Sofuoğlu'yla birlikte kardeşi Selim ve yeğeni Ali'den oluşan ekip, en önemli sınavını 49. Avrupa Büyükler Şampiyonası'nda verecek.

Kulüp antrenörlerinin isteği üzerine Türkiye Şampiyonası'na giren ve rakiplerine tek puan vermeden seçmeleri geçen Sofuoğlu takımı, Avrupa şampiyonasından önce Boğaziçi Açık ardından Sırbistan Golden Belt turnuvalarında ilk sırayı aldı. 

Takımın en tecrübeli ismi Metin Sofuoğlu, antrenörleri Turhan Kaptan’la üç aylık verimli bir kamp dönemi geçirdiklerini ifade ederek, "Tampere'de önce kürsü sonra final hedefliyoruz. Erkekler katada her dönem iddialı olan İtalya ve Fransa yeni takımla Avrupa şampiyonasına katılacak. Geçen yıl yarı finalde şanssız bir şekilde yenildiğimiz Almanya'yı iki hafta önce Sırbistan'daki Golden Belt Turnuvası'nda 4-1 yendik. Bu galibiyet özgüvenimizi artırdı ve bize büyük moral oldu." diye konuştu.

İDOLÜMÜZ HASEGAWA KARDEŞLER

Geçen yıl takıma katılan ve bu yıl ikinci Avrupa şampiyonası deneyimini yaşayacak Ali Sofuoğlu ise aynı aileden olmaları ve aynı kulüpte spor yapmalarının avantaj olduğunu söyledi. 

Yeğenleri Hakan'ın da kendileriyle birlikte karate yaptığını belirten Ali Sofuoğlu, "Sofuoğlu kardeşler takımı ile büyük şampiyonalara katılmak bizim için 5-6 yıllık bir rüyaydı. 2002'de Japon Hasegawa Kardeşler dünya şampiyonu olarak bir ilki gerçekleştirmişlerdi. Biz de onların yaptığını tekrarlamak istiyoruz. Eğer bunu yaparsak Avrupa ve Türkiye için bir ilk olacak." dedi.

EKF GENEL KURULU YAPILACAK

Bu arada 49. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası, 1-4 Mayıs günleri arasında yapılacak. 2006 yılında Dünya Karate Şampiyonası'na da ev sahipliği yapan Hakametsa Spor Salonu'nda yapılacak müsabakaların ilk gününde bireysel kata ve kumite elemeleri yapılacak.

2 Mayıs Cuma günü takım eleme müsabakaları ile devam edecek şampiyonada, madalyalar, 3 ve 4 Mayıs günlerinde yapılacak final müsabakalarında sahiplerini bulacak.

Yorumlar