"Soçi 2014’de buz pateninde Türk sporculara haksızlık edildi"( Özel)

Rusya’da Soçi-2014 Kış Olimpiyat Oyunları’nda Artistik Patinaj Buz Dansı Kısa Program dalında Türkiye’yi temsil eden Alper Uçar-Alisa Agafonova’ya jurinin düşük puan vermesi seyirciler tarafından ıslıklı protestoya neden oldu.

Google Haberlere Abone ol
"Soçi 2014’de buz pateninde Türk sporculara haksızlık edildi"( Özel)

Rusya’da Soçi-2014 Kış Olimpiyat Oyunları’nda Artistik Patinaj Buz Dansı Kısa Program dalında Türkiye’yi temsil eden Alper Uçar-Alisa Agafonova’ya jurinin düşük puan vermesi seyirciler tarafından ıslıklı protestoya neden oldu. Türk patenciler Soçi’ye veda etti.

Alper Uçar-Alisa Agafonova, buz pateni yarışmasında dans ederek seyirciler tarafından büyük alkış aldı. Performansları ardından Türk sporcular ünlü Rus antrenörleri Aleksandr Julin’e sarılarak sevinç ve heyecanlarını paylaştı.

Fakat Türkiye’nin madalya umudu beklediği Alper Uçar-Alisa Agafonova 49,84 puan aldı. Jürinin 49,84 gibi oldukça düşük puan verdiği Türk sporcuların elenmesi nedeniyle salonda büyük bir ıslıklı protesto yapıldı. İkili yarışmayı 24 takım arasında 22. sırada bitirdi.
JÜRİNİN NEDEN DÜŞÜK PUAN VERDİĞİNİ HALEN ANLAMIŞ DEĞİLİM

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) özel açıklamalarda bulunan Rus antrenör Julin, jürinin kararını haksızlık diye nitelendirdi. Julin, “Alper ve Alisa mükemmel hareketler ve oyun sergiledi. Benim notum onlara tam. Fakat juri haksızlık etti. Bu puana onlar hak etmedi. Jürinin neden böyle yaptığını halen anlamış değilim. Salonda yapılan protestolara ben de katılıyorum.” dedi.
Türk sporculara başarılar dileyen Julin, “Alper ve Alisa’nın perspektifi olan sporcular. Gelecek turnuvalarda madalya alacaklarına çok eminim.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar