Soçi 2014 Kış Olimpiyatları’nda Türkiye’yi 6 sporcu temsil ediyor

Rusya’nın Karadeniz kıyısı Soçi’de başlayacak Kış Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’yi 6 sporcunun temsil edeceği kaydedildi.

Google Haberlere Abone ol
Soçi 2014 Kış Olimpiyatları’nda Türkiye’yi 6 sporcu temsil ediyor

Rusya’nın Karadeniz kıyısı Soçi’de başlayacak Kış Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’yi 6 sporcunun temsil edeceği kaydedildi. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nden yapılan açıklamaya göre, olimpiyata katılan Türk sporcuların ismi şöyle:

KAYAK
Kayaklı Koşu: Kelime Çetinkaya, Sabahattin Oğlago
Alp Disiplini: Tuğba Kocaağa, Emre Şimşek

BUZ PATENİ
Buz Dansı: Alisa Agafonova, Alper Uçar

RUS ANTRENÖR: ALPER VE ALİSA FİNALE KALIRSA BÜYÜK BAŞARI

Rus Metro gazetesine konuşan Alper Uçar-Alisa Agafonova çiftinin Rus antrenörü Alexander Julin, çiftin olimpiyata ciddi şekilde hazırlandığını ifade etti. Julin, “Alper ve Alisa’nın Soçi Kış Olimpiyat Oyunlarına katılma hakkı elde etmesi Türkiye için büyük başarı. Eğer onlar finale kalacak yirmi çift arasında yer alırsa bu da büyük başarı.” şeklinde konuştu.

    Türk Büyükelçisi Aydın Adnan Sezgin tarafından sıcak karşılandıklarını kaydeden Julin, “Türkiye bizi çok güzel karşıladı. Hatta Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi beni rezidansına davet etti. Spor Bakanı da bizi çok destekliyor.” dedi.

    7-23 Şubat tarihleri arasında Soçi kentinde düzenlenecek Kış Olimpiyat Oyunları’nda yaklaşık 3 bin sporcunun katılması bekleniyor. Oyunlarda 7 dalda 15 kış sporu yer alacak. Olimpiyatta buz pateni disiplinlerinden artistik buz pateni, sürat pateni ve kısa mesafe sürat pateni, kayma sporlarından alp disiplini, kayaklı koşu, serbest stil kayak, kuzey kombine, kayakla atlama ve snowboard yarışmaları yapılacak. Kızak disiplinlerinden bobsled ve skeleton’da madalya dağıtılacak. 2014 Kış Olimpiyat Oyunları’nda sahnelenecek diğer dört spor ise biatlon, körling, buz hokeyi ve luge olacak. CİHAN

Yorumlar