Soçi 2014 Kış Olimpiyatları görkemli törenle sona erdi

Rusya'nın ev sahipliğini yaptığı 22. Kış Olimpiyatları açılışında olduğu gibi Fişt Stadyumu’nda görkemli törenle sona erdi.

Google Haberlere Abone ol
Soçi 2014 Kış Olimpiyatları görkemli törenle sona erdi

Rusya'nın ev sahipliğini yaptığı 22. Kış Olimpiyatları açılışında olduğu gibi Fişt Stadyumu’nda görkemli törenle sona erdi.

Karadeniz kenti Soçi'de yapılan 22. Kış Olimpiyatları bugün yapılan son yarışlarının ardından sona erdi. Kapanış töreni açılışta olduğu gibi saat 20.14'te başladı. Kapanış töreni izleyicilere çeşitli göstericilerle unutulmaz bir gece yaşattı. Törende Rusya tarihi ve kültüründe kendine önemli yer edinmiş yazarlar geçidi, sirk, bale gösterileri ve müzik ziyafeti izleyicilere sunuldu. Törenin sonunda stadyumun dışında uzun havai fişek gösterisi yapıldı. Daha sonra sporcular stadyumda yapılan parti ile kapanışı kutlamaya devam etti.

"OLİMPİYAT HALKASI YİNE AÇILMADI"

Açılış töreninde teknik bir arızadan dolayı olimpiyat halkalarını yansıtan ışıklardan biri açılmakta geç kalmıştı. Bu yüzden sağ üst halka birkaç saniye geç açılmıştı. Bu kez olimpiyat halkalarını göstericiler bir araya gelerek yaptı, ancak izleyicileri bir sürpriz bekliyordu. Göstericiler halkaları oluştururken açılışta olduğu gibi kapanışta da sağ üst halka oluşmakta geç kaldı. Bu organizasyon seyircilerden büyük alkış alırken açılışı yorumlayan Rus televizyon yorumcusu şaşkınlığını gizleyemedi.

"OLİMPİYAT BAYRAĞI PYEONGCHANG BELEDİYE BAŞKANI’NA TESLİM EDİLDİ"

Soçi Belediye Başkanı Anatoliy Pahomov, olimpiyat bayrağını Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Tomas Bach’a verdi. Bach bayrağı 2018 Kış Olimpiyatları’na ev sahipliği yapacak olan Güney Kore’nin Pyeongchang şehrinin Belediye Başkanı Lee Seok-rae’ye verdi.

"RUSYA 13 ALTIN İLE BİRİNCİ OLDU"

Olimpiyatlara ağırlığını koyan Rusya 13 altın madalya kazanarak birinci oldu. Rusya 13 altın, 11 gümüş ve 9 bronz ile toplamda 33 madalya ile yine en çok madalya kazanan ülke oldu. 11 altın, 5 gümüş ve 10 bronz ile Norveç ikinci olurken 10 altın, 10 gümüş ve 5 bronz ile Kanada üçüncü oldu.

Aynı zamanda Rusra bir olimpiyatta 33 madalya kazanarak kendi 1994'teki 23 madalya rekorunu kırdı.

7 Şubat'ta başlayan olimpiyatlar 16 gün sonra sona erdi. Aynı zamanda Soçi’de 7-16 Mart arasında Paralimpik Oyunları gerçekleştirilecek. CİHAN

Yorumlar