Slovenya-Türkiye maçından notlar

- Türkiye Futbol Direktörü Terim, son oynanan Karadağ müsabakasının kadrosunda 4 değişiklik yaptı - Burak Yılmaz, 8 maç aradan sonra milli takımda ilk 11'de şans buldu

Google Haberlere Abone ol
Slovenya-Türkiye maçından notlar


LJUBLJANA (AA) - A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası finalleri öncesi son hazırlık maçında Slovenya'ya konuk olurken, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in kadro tercihi dikkati çekti.

Fatih Terim, Antalya'da Karadağ'a karşı oynanan hazırlık maçının ilk 11'inde sahaya sürdüğü isimlerden 4'ünü Slovenya önünde yedek bıraktı.

Karadağ maçının başlangıç kadrosunda bulunan isimlerden Şener Özbayraklı, Ahmet Yılmaz Çalık, Volkan Şen ve Cenk Tosun maça yedekler arasında başlarken, yerlerine Hakan Balta, Gökhan Gönül, Selçuk İnan ve Burak Yılmaz ilk 11'de yer aldı.


- Burak Yılmaz 8 maç sonra ilk 11'de


Slovenya karşısında maça ilk 11'de başlayan isimlerden Burak Yılmaz, 8 maç aradan sonra milli takımın başlangıç kadrosunda yer aldı.

Bundan önce ilk 11'de, A Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası elemelerinde Hollanda'yı Konya'da ağırladığı müsabakada yer alan Burak, 6 Eylül 2015 tarihindeki bu maçın ardından yeniden başlangıç kadrosunda bulunabilmek için 9 ay beklemek zorunda kaldı.

Hollanda maçının ardından milli takımın, 2'si Avrupa Şampiyonası elemelerinde, 5'i ise özel olmak üzere 7 karşılaşmasında oynayamayan Burak, Karadağ ile yapılan hazırlık mücadelesinde ise son 32 dakikada süre almıştı.


- Taraftarlar yalnız bırakmadı


A Milli Takım, Slovenya deplasmanında Türk futbolseverlerin desteğini yine yanında buldu.

Bir hazırlık müsabakası olmasına karşın Türkiye'den ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelen yaklaşık 500 Türk taraftar, tribünlerden milli takıma destek verdi.

Öte yandan, Sloven seyircilerin maça ilgisi düşük olurken, yaklaşık 17 bir seyirci kapasiteli Stozice Stadı'nın büyük bölümü boş kaldı.

Ljubljana'da son birkaç gündür hava oldukça güneşli olmasına karşın, müsabakanın oynanmasından yaklaşık 4 saat önce başlayan yağmur, maç esnasında da etkili oldu.

Ayrıca, karşılaşmayı Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, başkan vekilleri Servet Yardımcı ve Ali Dürüst ile bazı yönetim kurulu üyeleri de protokol tribününden izledi.



Yorumlar