Sivassporlu taraftarlardan CAS kararına tepki

UEFA Tahkim Kurulu'nun Sivasspor'a verdiği Avrupa'dan 1 yıl men cezasını CAS’ın onaylaması sonrası takımlarının Avrupa’ya gidemeyecek olması taraftarların tepkisine neden oldu. Taraftarlar, CAS'ın kararını kasıtlı bulduklarını ve kabul...

Google Haberlere Abone ol
Sivassporlu taraftarlardan CAS kararına tepki

UEFA Tahkim Kurulu'nun Sivasspor'a verdiği Avrupa'dan 1 yıl men cezasını CAS’ın onaylaması sonrası takımlarının Avrupa’ya gidemeyecek olması taraftarların tepkisine neden oldu. Taraftarlar, CAS'ın kararını kasıtlı bulduklarını ve kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

    Yıllarca amatör kulüplerde yöneticilik yapan Nurettin Tanrıverdi, CAS’ın almış olduğu kararı tepkiyle karşıladığını belirterek, “2011 yılında sözde olmuş olan bir karar ki bir Sivaslı ve Sivasspor olarak kabul etmiyoruz. Böyle bir şeyi olduğuna hiç inanmıyoruz. CAS’ın aldığı kararda da son derece kasıt olduğu kanaatindeyim. Bunu bir spor adamı olarak protesto ediyorum. Böyle bir şeyin olması mümkün değil, sadece önümüzü kesmeye çalışıyorlar. Federasyonunda bu konuda biraz kayıtsız kaldığını kanaatindeyim.” dedi.

“SİVASSPOR’UN ŞİKEYLE ALAKASININ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM”

Umut Polat ise, Sivasspor hakkında verilen kararı üzüntüyle takip ettiğini anlatarak, “Gerçekten Sivas’ın yerlisi ve bir Yiğido olarak, Sivas’ın havasıyla, toprağıyla ve suyuyla yoğrulmuş insanların böyle kesinlikle ne şikeyle nede başka bir şeyle alakasının olacağını inanmıyorum.” şeklinde konuştu.

“SİVASSPOR’A KARŞI BÜYÜK HAKSIZLIK”

Turan Kara da UEFA ve CAS kararının çok büyük bir haksızlık olduğuna vurgu yaparak, “Sivasspor’a oynanan bir oyun, gerçekten büyük bir haksızlık. Sivasspor ile alakası olmayan bir şeyi Sivasspor’a mal ettiler. Başkanımız çok uğraşıyor ama bir sonuç alamadı. Kesin karar verilmişti, dün akşam öğrendik. Eskişehirspor ve Sivasspor’a bir yıl men cezası verişmiş, üzüldük gerçekten çok büyük üzüntü yaşıyoruz. Sivasspor gerçekten güzel bir takım, olumlu sinyaller veriyor. Başkanımıza çok çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

“SİVASSPOR ADİL YARGILANMALIYDI”

Ramazan Kılıç ise bir taraftar olarak Sivasspor’un Avrupa’ya gitmesini istediğini kaydederek, “Şike sürecinde yargılanan bir takım olarak Avrupa’ya gidemiyorsa, adaletli bir şekilde yargılandığını da düşünmüyorum. Çünkü şikeyi yapan sadece Sivasspor değildir herhalde, tek başına şike yaptığını hayatta düşünmüyorum. Taraftar olarak Sivasspor’un adil bir şekilde yargılanmasını istiyorum. Nasıl ki Fenerbahçe adil bir yargılanma istediyse yıllarca. Bunun dışında Türkiye’de ki şikeden başka Avrupa’daki şikeleri de göz önünde bulundurarak hareket etmeliler” ifadesini kullandı.

    Akın Asıllı da “Sivasspor’un her zaman kazanmasını istiyoruz. Yalnız, Sivasspor’un üzerinde bir oyunlar oynanıyor. Sivasspor’un sahibi yoktur.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar