Sivasspor ile yolları ayrılan Osman Özköylü:

- "Çok çalıştık, vicdanen çok rahatım" - "Futbolda her zaman bu tür durumlarda fatura teknik adama çıkıyor"

Google Haberlere Abone ol
Sivasspor ile yolları ayrılan Osman Özköylü:


SİVAS (AA) - TFF 1. Lig ekiplerinden Sivasspor ile yolları ayrılan teknik direktör Osman Özköylü, çok çalıştığını ve vicdanen rahat olduğunu söyledi.

Özköylü, kulüp tesislerinde düzenlendiği basın toplantısında, büyük bir heyecan, heves ve arzuyla geldiği Sivasspor'dan, yönetimle yaptığı görüşmenin ardından ayrılma kararı aldığını açıkladı.

Kariyerinde ilk kez başarısız sonuçlar nedeniyle bir kulüpten ayrılmak durumunda kaldığına dikkati çeken Özköylü, üzgün olduğunu dile getirdi.

Ekibiyle, büyük bir özveriyle Sivasspor'un yeniden Süper Lig'e yükselmesi için mesai harcadığını ve 3 haftadır evine gitmediğini aktaran Özköylü, "Ama bazen bu tür durumlar yaşanıyor. Bu durumda en az suçlulardan biri ben ve teknik ekibim olurken, futbolda her zaman bu tür durumlarda fatura teknik adama çıkıyor." diye konuştu.

Oynatmak istediği futbolun ilk günden itibaren kabul görmediğinden yakınan Özköylü, Sivasspor'un başarısı ve geleceği için üzerine düşeni yaptığını savundu.

Özköylü, başarı için ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayarak, "Çok çalıştık, vicdanen çok rahatım. Bazen istediğiniz şeyleri uygulamaya geçiremiyorsunuz, olmuyor. Çünkü uygulayıcı siz değilsiniz." şeklinde görüşlerini aktardı.

Türk futbolunda istikrarsızlık ve sonuca dayalı bir sistem olduğuna işaret eden Özköylü, bundan sonraki antrenörlük hayatında bu tip sorunları yaşamamayı diledi.

Kimseye kırgın olmadığını dile getiren Osman Özköylü, Türk futbolunun Avrupa'nın çok gerisinde olduğunu ve futbolcuların profesyonel olmadığını öne sürerek, "Profesyonellik sıfır. Biraz düzen kurmaya çalışıyorsunuz, oyuncuyla karşı karşıya geliyorsunuz. Sisteme uyma konusunda problemler yaşıyorlar." ifadelerini kullandı.

Yorumlar