Sivasspor Başkanı Otyakmaz: Trabzonspor bize teşvik primi teklif etti

Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz, Kongrede çarpıcı iddialarda bulundu. Kongrede güven tazeleyen Otyakmaz, konuşmasında hiç bir delil olmadan şikeden ceza aldıklarını ve aynı dosya sebebiyle UEFA'ya gitmemeleri için çaba gösterenler...

Google Haberlere Abone ol
Sivasspor Başkanı Otyakmaz: Trabzonspor bize teşvik primi teklif etti

Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz, Kongrede çarpıcı iddialarda bulundu. Kongrede güven tazeleyen Otyakmaz, konuşmasında hiç bir delil olmadan şikeden ceza aldıklarını ve aynı dosya sebebiyle UEFA'ya gitmemeleri için çaba gösterenler olduğunu öne sürerek, artık sabrının kalmadığını söyledikten sonra Trabzonspor'un eski bir futbolcu kanalıyla futbolcularına teşvik primi teklif ettiğini öne sürdü.

İl Özel İdaresi Meclis salonunda yapılan toplantıda "Ben şike yapmadığıma dair namusumu ortaya koydum ve bu sözümün ölene kadar arkasındayım. Onlar da bu söylediklerimi namuslarını ortaya koyup yalanlasınlar." diyen Başkan Otyakmaz, "Bu söylediklerimi onurum ve şerefim üzerine teminat altına alıyorum." şeklinde konuştu.

Hiç bir delil olmadan ceza aldıklarını ancak Yargıtay'ın kararı bozduğunu aktaran Otyakmaz, "Bir tane Allah rızası için tek bir delil olmadan bize ceza verdiler. Şimdi karar bozuldu ama adalet için adil yargılanma hakkımızı vermedikleri takdirde telafisi mümkün olmayan sonuçlar çıkması içten bile değildir." dedi.

Savcı Mehmet Berk'i suçlayan Otyakmaz, şöyle devam etti:

"Kur'an-ı Kerim 'zan gerçeğin yanında hiç bir şeydir' diyor. Kanunlarımız bir kişiye ceza verilmesi için yasal deliller olması gerekir diyor ama davanın savcısı avukatların yanında bana 'masum olmak yetmiyor, masum görünmekte lazım' diyor. Oysa sayın savcımızın görevi masum olanları ayırıp hakkını iade etmek değil midir? Bizi bu şekilde itham edenler büyüğünden küçüğüne ya görevden atıldılar ya da alındılar ve çok ciddi suçlamalarla karşı karşıya kaldılar. Bunları hak için adalet için yaptılarsa ve ben bir kazaya kurban gitmişsem hakkım onlara helal olsun. Devletime canım feda, ama kafalarının arkasında başka bir şey feda varsa Mahkemeyi Kübra'da onlardan davacıyım."

"UEFA YOLUNDA BİR ENGEL KALMAYACAK"

UEFA Disiplin Kurulu'nun şike davası nedeniyle haklarında soruşturma açtığını anlatan Başkan Mecnun Otyakmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yine aynı şartlar altında hazırlanmış dosya sebebiyle UEFA Disiplin Komitesi hakkımızda soruşturma açtı ve biz de maalesef ülkemizde adaletin içinde bulunduğu durumun ve hamiyetini anlatarak, savunma yapmak zorunda kalıyoruz. Diğer taraftan UEFA'nın Tahkim Kurulu olarak adlandırılan CAS Mahkemesi, Fenerbahçe dosyasını görüşürken tanık olarak küçük bir ifade vermeme rağmen dosyayı incelediğinde Sivasspor Kulüp Başkanı ve yöneticilerinin şike yaptığına dair bir kanat oluşmamıştır kararını vererek adeta adaletin nasıl olması gerektiği yönünde herkese ders vermiştir.

Sadece masumiyetine gönülden inandığım kalecimiz Korcan açısından bir takım iddialar söz konusudur. Önümüzdeki Haziran ayında İsviçre'nin Nyon kentinde yapılacak olan toplantıda gerekli savunmanın yapılmasından sonra UEFA Kupası yolunda hiçbir engelin kalmayacağı görüşündeyim. Tabi bununla birlikte hem sosyal medya, hem de e-mail yoluyla bizim UEFA'ya alınmamamız yönünde bir takım gönderiler oluyor."

"SABRINDA BİR SINIRI VARDIR"

Trabzonspor'un 3 yıl önce futbolcularına teşvik primi teklif ettiğini ancak dile getirmekten kaçındıklarını anlatan Başkan Otyakmaz, şu ifadeleri kullandı:

"Sabrında bir sonu vardır. 3 yıldır sabrediyorum ama bunu kim anlar. Sosyal medyada, statlarda sürekli masum olmamıza rağmen şikeciler diye yazan ve tezahüratlar yapanlar, kendilerini temiz olduklarını iddia edenler, bizimkiler yapsa onları Trabzon'a sokmayız diyenler, bakalım aynı kararlılığı gösterebilecekler mi? 19 Mayıs 2011 Perşembe günü Mehmet Yıldız 'Başkanım özel görüşebilir miyiz' dedi. Odama geçtik. 'Başkanım ben takım kaptanıyım, bunu sana söylemek zorundayım. Ama bana nereden duydun diye sorma, benden isim isteme' dedi. Trabzon'dan birilerinin bazı arkadaşlara geldiklerini ve kendilerini şampiyon yapacak skoru elde ettikleri takdirde bir milyon dolar teşvik primi vermeyi vaat ettiklerini, kendilerinin ise böyle bir işe girişemeyeceklerini, çıkıp onurları için ellerinden gelenin fazlasını yapacaklarını, bunu söylememiş olarak farz edeceklerini söyleyerek, konuyu kapattıklarını belirtti. Ben de gerekli cevabı verdikleri için konunun çok fazla üzerinde durmadım. Ama yine de Zeki Mazlum'u aradım konuyu anlattım bunlar telefon tapelerinde mevcut."

"TRABZON YÖNETİMİNE TEŞVİK PRİMİNİ ANLATTIM"

Savcılığın sorması üzerine bildiklerini anlattığını belirten Sivasspor Başkanı Otyakmaz, söylediklerini onuru ve şerefi üzerine teminat altına aldığını kaydederek, Trabzonsporlu eski futblcu Semavi'nin futbolcularına teşvik pirimi teklif ettiğini savundu. Otyakmaz, şunları kaydetti:

"Ceza evinden çıktıktan sonra Erdal Sarılar o Trabzonlu şahsın o hafta Abdurrahman Dereli'nin yanında Trabzonsporlu eski futbolcu Semavi'nin olabileceğini söyledi. Orduspor maçında Dereli'ye sordum evet Semavi'nin bir milyon dolar bize teşvik teklif ettiğini Recep Denizer tarafından yollandığını söyledi. Bu konu aramızda kalacaktı fakat gelişen olaylar beni bunu açıklama yapmak zorunda bıraktı. O sene Sivasspor-Trabzonspor maçından önceki akşam Trabzonspor yönetimine verdik. Bunu Sadri Şener, Hasan Yener, Nevzat Şakar, Zeki Mazlum ve Volkan Aydın ile bizim yöneticilerimizin olduğu bir ortamda Sadri başkana söyledim, iki şehrin arasındaki gerginliği azaltacak açıklamalar yapmasını, birinin burnu kanasa sorumlu olacağımızı söyledim.

Recep Denizer Sivas'ta olduğu halde yemeğe katılmadı. Sadri bey merak etme gerekli açıklamayı yaparım dedi ama hiçbir açıklama yapmadı, aksine Sivasspor'a teşvik primi teklif etmenin Trabzonspor'u yenmek için Ofspor'a teşvik primi teklif etmeye benzeyeceğini söyleyerek başkanlığı bıraktı gitti. Ben şike yapmadığıma dair namusumu ortaya koydum ve bu sözümün ölene kadar arkasındayım. Onlar da bu söylediklerimi namuslarını ortaya koyup yalanlasınlar. Bu konuşmalarda saydığım isimlerin hepsi şahit öyle bir şey yapmadık diyemediler. Başlarını bile kaldırmadılar. Bu söylediklerimi onurum ve şerefim üzerine teminat altına alıyorum."

Konuşması kongre üyeleri tarafından uzun süre alkışlandı. Kongereye Vali Alim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç ile il protokolü ve kongre üyeleri katıldı. Kongre de tek liste ile gidilen seçimde 117 delegenin oyunu alan Başkan Mecnun Otyakmaz, 3 yıl daha güven tazeledi. Kongre sonrası yeni yönetim objektiflere poz verdi.

Yönetim şu isimlerden oluştu: Mecnun Otyakmaz, Ekrem Munar, Elaattin Akyüz, Erdal Sarılar, Erdal Yılmaz, Erkan Bozatlı, Faruk Taşseten, Halit Yazıcı, Hayrettin Yıldırım, Mehmet Ali Topal, Mehmet Boyraz, Mehmet Oflaz, Murat Şahin, Ömer Sepet, Uğur Akkuş.

CİHAN

Yorumlar