Sivasspor 5 oyuncu transfer edecek

Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos, devre arasında kadrolarına 5 futbolcu transfer etmek istediklerini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Sivasspor 5 oyuncu transfer edecek

Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos, devre arasında kadrolarına 5 futbolcu transfer etmek istediklerini açıkladı.
    
    Sivasspor Teknik Direktör Roberto Carlos da devre arasında istediği oyuncuların isimin vermezken mevkilerini söylemekle yetindi. Genç teknik adam, 4 yerli bir de yabancı transferi düşündüklerini belirterek, iki forvet, bir sağ açık, bir stoper, bir de ön libero istediğini anlatırken kamuoyuna yansıyan hiçbir ismin gündemlerinde olmadığını ifade etti.

    Ligin ilk yarısında oyuncularının performanslarından söz eden Teknik Direktör Roberto Carlos, tüm oyunculara forma şansı verdiğini ve her şeyin oyuncuların elinde olduğunu ifade ederek, “Bazıları kendini gösterdi, bazıları gösteremedi. Hazırlık maçlarında oynamayan oyunculara da şans verdik. Herkesi görmüş olduk, buna göre bir tablo çizdik. Önemli olan hocanın istediğinin sahaya yansıtılmasıydı. Bunu yapan arkadaşlarımız zaten sahada kendini gösterdi. ” dedi.

Sezon başı transfer ettikleri ancak takımdan ayrılan Rengifo’nun iyi bir oyuncu olduğunu ancak adaptasyon sorunu yaşadığını anlatan Brezilyalı hoca, Utaka, Djebboor ve Kamil Grosicki’nin de aynı sorunu yaşadığını, yeni sisteme alışma konusunda sıkıntı çektiklerini bunun futbolda olağan olduğunu dile getirdi.

    Grosicki’nin iyi bir oyuncu olduğunu ancak biraz daha disiplinli olması gerektiğini anlatan Carlos, “Ben futbol hayatım boyunca disiplinliydim, şimdide öyle. O yüzden oyuncularımdan da aynı şeyi beklerim.” ifadesini kullandı.

YILDIZLARIMIZI KAYBEDEMEYİZ

Takımda yer alan bazı oyunculara teklif geldiğinden söz eden Roberto Carlos, Sivasspor’un Türk futbolunda referans alınan takımlar arasında yer aldığını kaydederek, “Tabi karar yönetimin. Djebbour, Da Costa, Ümit, Ziya ve Aatıf’a teklifler geliyor. Bizim ilk düşüncemiz kontratlarını uzatmak. Önce yönetimle görüşüp ona göre bir karar vereceğiz. Yıldızlarımızı kaybedemeyiz. Bakacağız nerede mutlu olabilirlerse, nerede daha işler yapabilirlerse ona göre karar vereceğiz." diye konuştu.

    Takımın yedek kulübesinde de kaliteli oyuncuları bulunduğunu buna karşın Sivasspor gibi bir takımın çok iyi alternatif olabilecek bir on biri daha olması gerektiğine işaret eden Carlos, sözlerini şöyle sürdürüd:
     “Kaliteli bir yedek kulübemizde var, Abdurrahman, Eren, Hakan, Niyazi, İbrahim, Cihan ve Kaleci Nihat gibi kaliteli yedeklerimiz var ama Sivasspor gibi bir takımın baktığınız zaman çok iyi bir ilk on bire ve onlara alternatif olabilecek çok iyi on bir oyuncusu daha olması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

3 YABANCI, 3 YERLİ OYUNCUYU ÖVDÜ

    Takımda şu an için yabancı olarak Da Costa, Cicinho ve Aatıf’ın çok iyi performans sergilediğinden bahseden Teknik Direktör Carlos, diğer yabancı oyuncularının da iyi olduğunu ancak bu 3 oyuncunun takıma daha çok katkı sağladığını anlattı. Yerli oyuncuların performansına da değinen Brezilyalı Teknik Adam, “Yerli oyuncu olarak ta Adem, Kadir ve Ümit çok iyiler, genelde bütün yerli oyuncularımızdan memnunum ama bu 3 isim biraz daha öne çıkıyor.” dedi.

5 OYUNCU GİDİYOR, YENİLERİ GELİYOR

    Carlos, takımdan 5 oyuncunun gönderileceğini onların yerine de 4 veya 5 tane transfer yapmayı düşündüklerini belirterek, Renfigo, Murat Akça’nın önceden gittiğini, Kamil Grosicki, Abdulkadir ve Timur’un da sözleşmelerinin bitmesi nedeniyle gönderilebileceğini aktardı.

İSİM VERMEDİ, MEVKİLERİNİ AÇIKLADI

    Transfer çalışmalarından da bahseden ünlü futbol adamı, 40 oyunculuk bir transfer listesi hazırlayarak yönetime verdiğini anlatarak, “Onların arasından en iyi olanları ve takıma en faydalı olabilecekleri almaya çalışacağız. Yönetimle görüştüğüm ve onlara verdiğim listede kamuoyuna yansıyan isimlerin hiç biri yer almıyor. 4 yerli bir de yabancı transferi düşünüyoruz. iki forvet, bir sağ açık, bir stoper, bir de ön libero mevkilerinde olacak." diyerek sözlerini tamamladı.
CİHAN

Yorumlar