Sivasspor: 1 - Gaziantepspor: 1 (İlk yarı)

Stat: Sivas 4 EylülHakemler: Ali Palabıyık, Erdinç Sezertam, Cemal BingülSivasspor: Korcan, Cicinho, Navratil, Ümit, Ziya, Burhan, Adem, Kadir, Aydın, Aatif, John UtakaGaziantepspor: Karcemarskas, Şenol, Stankevicius, Ekrem Dağ, Medunjanin, Muhammed, Tra.

Google Haberlere Abone ol
Sivasspor: 1 - Gaziantepspor: 1 (İlk yarı)

Stat: Sivas 4 Eylül
Hakemler: Ali Palabıyık, Erdinç Sezertam, Cemal Bingül
Sivasspor: Korcan, Cicinho, Navratil, Ümit, Ziya, Burhan, Adem, Kadir, Aydın, Aatif, John Utaka
Gaziantepspor: Karcemarskas, Şenol, Stankevicius, Ekrem Dağ, Medunjanin, Muhammed, Traore, Bekir, Serdar Özbayraktar, Mustafa, Cenk Tosun
Goller: Dk. 15 John Utaka (Sivasspor), Dk. 34 Şenol Can (Gaziantepspor)

Spor Toto Süper Lig'in 27. hafta maçında Sivasspor ile Gaziantepspor arasında oynanan mücadelenin ilk yarısı karşılıklı atılan gollerle 1-1 berabere tamamlandı.

6 maçtır galip gelemeyen Sivasspor, Fenerbahçe yenilgisini unutturmak isteyen Sergen Yalçın'sız Gaziantepspor'u konuk ediyor. İlk yarıdaki performansını ikinci yarı sergileyemeyen ve son 6 maçında galibiyet yüzü göremeyen Sivasspor, Gaziantepspor karşısında kötü gidişe dur demenin hesaplarını yapıyor. Sivasspor'da kırmızı kart cezalısı olan Manuel De Costa'nın yanı sıra sakatlıkları bulunan Mehdi Taouil ve Abdurrahman Dereli bugün forma giyemedi.

Gaziantepspor ise rakibinin tersi bir görüntü sergiledi. İlk yarıda hayal kırıklığına yolaçan; ancak teknik adamlığa Sergen Yalçın'ın gelişinin ardından silkinen ve üstüste galibiyetlerle küme düşme potasından kurtulan Gaziantepspor, geçen haftaki Fenerbahçe yenilgisini unutturmak istiyor. Güney ekibinde Sergen Yalçın istifa ederken; yerine Tahsin Kum takımın başında olacak. Konuk Gaziantepspor'da Turgut ve Kemal sakat, Binya ise cezalı olduğu için takımdaki yerini alamıyor.

Geride bıraktığımız 26 hafta sonunda Sivasspor topladığı 37 puan ile 8. sırada bulunurken Gaziantepspor ise topladığı 35 puan ile 10. sırada yer alıyor.

2. dakikada Sivasspor'da ceza yayının sol çaprazının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Cicinho'nun şutunda top barajdan geri geldi. Dönen topa hareketlenen Ziya Erdal gelişine sert vurdu, ancak top kalenin sağ tarafından dışarı gitti.

5. dakikada sağ kanattan ceza yayına hareketlenen Cicinho sol ayağı ile yaptığı vuruşta top sol kale direğinin hemen üzerinden dışarı gitti.

15. dakikada ev sahibi Sivasspor öne geçti. Bu dakikada sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Aydın Karabulut ortasında topu altıpas çizgisi ile penaltı noktası arasına doğru gönderdi. Gelen topa yükselen John Utaka kafa vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlağı sağ köşeden filelerle buluşturdu: 1-0.

18. dakikada topla birlikte sağ çaprazdan ceza alanına sokulan Traore ara pasında topu Cenk Tosun'a gönderdi. Ceza yayı bölgesinden ceza sahasına giren Cenk Tosun vuruşunu yaptı, ancak top kalenin üzerinden dışarı çıktı.

25. dakikada Aydın'ın John Utaka ile verkeçe girerek tekrar aldığı topla ceza sahasında buluşmasının ardından yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kaleci Karcemarskas'ta kaldı.

27. dakikada Sivasspor ikinci gole çok yaklaştı. Bu dakikada Aydın, sol çaprazdan topu taşıdı içeriye çıkardığı topa Burhan Eşer sert vurdu, ancak kaleci Karcemarskas son anda meşin yuvarlağı kornere çeldi. Korner atışında Cicinho'nun ceza sahasına gönderdiği topu defas kafayla ceza sahası dışına çıkardı, meşin yuvarlağı önünde bulan Kadir'in sert şutunu ise kaleci Karcemarskas yine güçlükle kornere tokatladı.

34. dakikada Gaziantepspor Şenol Can'ın golüyle beraberliği yakaladı. Bu dakikada kazanılan korner atışını sol köşeden Bekir Ozan kullandı. Altıpas alanına doğru gelen ve kaleci Korcan'ı aşan topa Şenol Can yükselip kafa vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-1.

Kalan dakikalarda iki takımın çabası da başka gol getirmeyince ilk yarı 1-1 berabere tamamlandı.
CİHAN

Yorumlar