Sivaslı balıkçılar: Şike davasında balık sözünün geçtiğini yeni duyduk

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın Sivasspor maçı sonrası açıklamasında maç öncesi balıkçılarla görüşmesi gündeme yansıdı.

Google Haberlere Abone ol
Sivaslı balıkçılar: Şike davasında balık sözünün geçtiğini yeni duyduk

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın Sivasspor maçı sonrası açıklamasında maç öncesi balıkçılarla görüşmesi gündeme yansıdı. Balıkçılar, Başkan Yıldırım ile görüşmelerinin ayrıntılarını anlattı.

Sivas Sebze Hali'nde balıkçılık yapan Cahit Somtaş, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın sürpriz yaparak işyerlerine geldiğini söyledi. Şike davasında “Sivas’a 22 TIR balık geldiği ve Sivas’a balıklar geldi mi?” şeklinde konuşmalar geçtiğini Aziz Yıldırım’ın işyerlerini ziyaretlerinde öğrendiklerini aktaran 28 yaşındaki Balıkçı Somtaş, şunları söyledi: “Aziz Başkan, işlerin nasıl gittiğini ‘Trabzon’dan balık alıyor musunuz? 22 Mayıs 2011 tarihinde Sivas’a 22 TIR balık gelmiş, böyle bir şey var mı? Trabzon’dan kimle iş yapıyorsunuz?’ şeklinde sorular sordu. Biz de nisan ayında sezon kapandığı için balık olmadığını ve balık gelmediğini ifade ettik. Şike davasında Sivas’a balıklar geldi mi, parası geldi mi diye bir görüşme geçmiş. Biz de düne kadar öyle bir görüşme olduğunu bilmiyorduk, yeni öğrendik.”

Mevsimine göre balık aldıklarını, ancak 4 ve 5. aylarda balık olmadığı için sezonun kapandığını anlatan Sivaslı balıkçı, “Trabzon’dan, Samsun’dan, Ankara’dan, İstanbul’dan, Bursa’dan, çeşitli illerden mevsimine ve gününe göre balık alıyoruz, ama o mevsimde sezon kapalı olduğu için alabalık alışverişimiz yok.” şeklinde konuştu.

“BİZ TRABZON İLE ÇALIŞMIYORUZ”

Aynı halde balıkçılık yapan Mehmet Karaman ise Aziz Yıldırım’ın hali ziyaretinde yanlarına gelerek Trabzon’dan balık geldi mi diye sorduğunu aktararak, “Biz Trabzon’dan balık almıyoruz. Biz Samsun’dan çalışıyoruz dedik. Başka bir şey de söylemedik.” dedi. Niçin sorduğu ile ilgili bir şey sormadıklarını sadece Trabzon ile değil de Samsun ile çalıştıklarını söylediklerini ifade etti. CİHAN

Yorumlar