Sinan Güler: "Rio için Fransa'yı geçmemiz gerekiyor"

- A Milli Erkek Basketbol Takımı Oyuncusu Sinan Güler: "Her sporcu olimpiyat şöleninin içinde yer almak ister"

Google Haberlere Abone ol
Sinan Güler: "Rio için Fransa'yı geçmemiz gerekiyor"


İSTANBUL (AA) - Filipinler'in başkenti Manila'da 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Elemeleri'nde mücadele edecek A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın kaptanı Sinan Güler, çok kısa ama verimli bir hazırlık süreci geçirdiklerini söyledi.

Sinan Güler, Türkiye Basketbol Federasyonunun internet sitesinde yer açıklamasında, sistem olarak bazı şeylerin henüz tam anlamıyla oturmadığını belirterek, "Önümüzdeki süreçte bunları tamamlayıp, turnuvanın başlangıcında hazır hale geleceğiz. Genç arkadaşlarımızın takıma uyumları her geçen gün artıyor. Takımın tecrübelileri olarak, Ender, Semih, Oğuz ve Ömer ile tüm deneyimlerimizi onlara aktarmaya çalışıyoruz. Zaten çok yetenekli olan gençlerimiz de her şeyi çabuk kaparak, bu süreci en iyi şekilde değerlendiriyorlar." ifadelerini kullandı.

Rio yolundaki rakiplerinin gücünü bildiklerini ve sert oyunlarını gördüklerini dile getiren 32 yaşındaki basketbolcu, "Öncelikle anahtar maçımızın Kanada maçı olacağını söylemek isterim. Eğer o kapıyı açarsak, sonra sıra diğer kapılara gelecek. Her şeyi maç maç düşünmemiz gerekiyor. Önce Kanada ardından da Senegal'i geçersek, diğer taraftan kimin geleceğine bakacağız. Ancak sonunda Rio'ya gitmek istiyorsak mutlaka en zorlu rakip olarak görünen Fransa'yı geçmemiz gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Olimpiyat oyunlarının spor dünyasının en önemli organizasyonu olduğunu vurgulayan Sinan Güler, "Her sporcu olimpiyat şöleninin içinde yer almak ister. Ben bundan önce iki olimpiyatı kaçırdım. 2008'de daha yeni yeni milli takıma seçiliyordum. 2012 Londra'ya çok istememize rağmen katılma hakkını elde edemedik. Şimdi önümüzde büyük bir fırsat var. Bu şansı en iyi şekilde kullanarak, Rio'da olmak için tüm mücadeleyi vereceğiz." şeklinde görüş belirtti.

Yorumlar