Şike operasyonunda gözaltılar sürüyor

İspanya'da süren futbolda şike operasyonu kapsamında, ikinci ligde mücadele eden Osasuna Kulübü'nün eski kulüp başkanlarından biri daha gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Şike operasyonunda gözaltılar sürüyor
İspanya'da devam eden futbolda şike operasyonu kapsamında, ikinci ligde savaş eden Osasuna Kulübü'nün eski kulüp başkanlarından birisi daha gözaltına alındı.

Geride kalan yıllarla bağlantılı, meselesinde şike ve yolsuzluk iddiaları çıkan Osasuna Kulübü’nde operasyonlar bugün de devam etti. Osasuna’da eski kulüp başkanı Miguel Archanco (2012-2014) ve iki eski İdare kurulu üyesinden sonra bugün yapılan operasyonlarda da öteki eski kulüp başkanlarından Patxi Izco (2002-2012), tıpkı devirde başkan yardımcısı vazifesinde olan Juan Pascual ve Osasuna Vakfı’nın var başkanı Diego Maquittiain gözaltına alındı.

Pamplona iki numaralı mahkemenin yürüttüğü tahkikat kapsamında gözaltına tahsil edilen bireyler mahkemeye çıkartılmaya başlandı.
İspanya’da yolsuzlukla savaş savcılığı, geçen sezon sonunda La Liga’da oynanan Espanyol-Osasuna maçıyla ilgili şike iddialarından ötürü geçen şubat ayında Osasuna Kulübü ve o devir yönetimde olanlar meselesinde tahkikat başlatmıştı.

Osasuna Kulübü’ndeki var İdare de kulüp hesaplarında yitik şekilde gözüken 2,4 milyon avro ve 2013 Kasım ile 2014 Haziran ayları içinde faturasız yapılan 1,3 milyon avroluk ödeme meselesinde suç duyurusunda bulunmuştu.

İspanya Profesyonel Futbol Ligi kurumu da şike iddialarından ötürü geçen 26 Şubat’ta Osasuna Kulübü meselesinde suç duyurusu yapmıştı. Osasuna’nın şike yaptığı iddia edilen maçlara, Real Betis, Getafe, Espanyol ve Valladolid kulüplerinin de adlarının karıştığı ileri sürülüyor. İspanyol basınına yansıyan haberlerde, Osasuna Kulübü’nün eski yöneticilerinden Angel Vizcay’ın Getafe’ye 1 maç için 400 bin avro, Real Betis’e de 2 maç için 650 bin avro ödediklerini itiraf ettiği iddia edildi.

AA

Kaynak: FANATİK

Yorumlar