Sharapova'nın cezasına Federer'den destek

- İsviçreli tenisçi Federer: "Vücudunuza neyin girdiğini bilmeniz lazım, bu konuda yüzde 100 bilgi sahibi olmalısınız. Aksi takdirde bunun cezasını çekersiniz"

Google Haberlere Abone ol
Sharapova'nın cezasına Federer'den destek

ANKARA (AA) - Dünyaca ünlü İsviçreli tenisçi Roger Federer, doping kullandığı gerekçesiyle 2 yıl men cezası alan Rus kadın tenisçi Maria Sharapova hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Katıldığı Stuttgart Açık Tenis Turnuvası'nda gazetecilerin sorularını cevaplayan Federer, yasaklı madde meldonyum kullandığı gerekçesiyle Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) tarafından 2 yıl men cezası alan kadınlar dünya sıralamasının eski 1 numarası Sharapova'ya destek vermedi.

Kuralları çiğneyen tüm sporcular için "sıfır tolerans" gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Federer, ''Niyetinizin ne olduğu olduğu önemli değil, bu durumda herhangi bir fark görmüyorum. Vücudunuza neyin girdiğini bilmeniz lazım, bu konuda yüzde 100 bilgi sahibi olmalısınız. Aksi takdirde bunun cezasını çekersiniz." ifadelerini kullandı.

Sharapova'nın karara itiraz etmesini doğal bulduğunu da belirten Federer, "Sporcuların kan testlerinin 10, 15 veya 20 yıl korunması gerektiğini düşünüyorum. Böylelikle hile yapmak isteyenler, bu durumu bir daha düşünmek zorunda kalacak." diye konuştu.

Kariyerinde 5 grand slam şampiyonluğu bulunan 29 yaşındaki Sharapova, söz konusu ilacı 10 yıldır kullandığını ancak ilacın 1 Ocak'tan itibaren yasaklı maddeler listesine alındığını bilmediğini söylemişti.


Yorumlar