SGM Tahkim Kurulu kararıyla baş boyuna yükseldi

- Antalyalı pehlivan Turan Balaban, başaltında yenildiği Sinan Kaya'nın doping cezasının sürdüğü gerekçesiyle Tahkim Kuruluna yaptığı itiraz kabul edilerek baş boyuna yükselmeye hak kazandı

Google Haberlere Abone ol
SGM Tahkim Kurulu kararıyla baş boyuna yükseldi


EDİRNE (AA) - Antalyalı pehlivan Turan Balaban, Spor Genel Müdürlüğü (SGM) Tahkim Kurulu kararı ile baş boyuna yükselmeye hak kazandı.

Balaban, 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başaltı boyu çeyrek finalinde Sinan Kaya ile güreşirken, güreş dışı sert hareketleri nedeniyle kırmızı kartla diskalifiye edilmiş ve Sinan Kaya başaltı boyunda kategorisinde bir üst tura yükselmişti.

Bu gelişmenin ardından Turan Balaban ve antrenörü Hasan Aydın, rakibin "doping nedeniyle aldığı cezası bitmeden" güreştirildiği gerekçesiyle Tahkim Kuruluna başvurdu. Kurul, başvuruyu inceledikten sonra Balaban'ı haklı buldu.

Tahkim Kurulunun kararının Güreş Federasyonuna ulaşması sonrasında Turan Balaban, baş boyunda Kırkpınar'a katılacak.


- Baş boyunda ikizler güreşecek

Tahkim Kurulunun kararının ardından gelecek yıl baş boyunda Turan Balaban ve ikiz kardeşi altın kemerli başpehlivan İsmail Balaban aynı boyda güreşecek.

İkiz kardeşlerin gelecek yıl Kırkpınar'da başpehlivanlık için güreşeceğini ifade eden Hasan Aydın, "Tarihte ilk kez belki de ikiz kardeşler birbirleriyle güreşecekler. Bu güreşe bir renk katacak. İsmail kısa sürede altın aldı, Turan da kısa sürede bu duruma gelebilir. Mutluyuz, hak yerini buldu." değerlendirmesini yaptı

Turan Balaban da psikolojik olarak çok yıprandığını ancak adalet yerini bulduğu için çok mutlu olduğunu ifade etti.




Yorumlar