Servet Tazegül, Bakü'de yedek

- Olimpiyat şampiyonu milli tekvandocu Servet Tazegül, Dünya Takımlar Şampiyonası'nda as kadroya giremedi - Türkiye Tekvando Milli Takımlar Teknik Direktörü Şahin: "Servet, tam anlamıyla hazır değil. Bu şampiyonada yedek olacak"

Google Haberlere Abone ol
Servet Tazegül, Bakü'de yedek

ANKARA (AA) - HALİL İBRAHİM AVŞAR - Olimpiyat şampiyonu milli tekvandocu Servet Tazegül, 12-13 Aralık tarihlerinde Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenecek Dünya Takımlar Şampiyonası'nda as takımda yer almayacak.

Türkiye Tekvando Milli Takımlar Teknik Direktörü Ali Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bakü'deki şampiyonaya erkeklerde 5 as ve 1 yedek sporcuyla katılacaklarını söyledi.

Şahin, şampiyonaya son dönemde fazla katılmadıklarını belirterek, "Sistemde sıkıntılar vardı. Özellikle puanlama sisteminde bazen manuele geçiliyordu. Bu bizim için sıkıntıydı ama şu an müsabakalar elektronik yapılacağı için erkeklerde yer alıyoruz. Önümüzdeki dönem hem erkekler, hem de kadınlarda zirveyi zorlayacağız. Bu müsabaka bizim için iyi bir deneyim olacak." diye konuştu.

Bu yılki Avrupa Şampiyonası'nda mücadele eden sporcuları Bakü'de değerlendireceklerini dile getiren Şahin, şöyle devam etti:

"Dünya Gençler Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan Hasan Caz Lazoğlu'nu da kadroya aldık. Servet, performans olarak ön antrenmanlarını yapıyor. Tam anlamıyla hazır değil. Bu şampiyonada yedek olacak. Onu müsabakaların içinde tutuyoruz. Yedek sporcu sakatlık halinde dahil oluyor. Zorunlu halde girecek. Servet'in Bakü'de olması sporcularımıza ağabeylik yapması ve onlara moral kaynağı olması açısından önemli. İleride daha iyi performansta olduğunda ana periyoda girecektir."


- "Tokyo hazırlıkları 2017'de başlayacak"


Şahin, Bakü'de 9-10 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek Dünya Tekvando Grand Prix Finali ve 2020 Tokyo Olimpiyatları'na ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

2020 Tokyo Olimpiyatları için ana çalışmaların 2017'de başlayacağını anlatan Şahin, "Sezon Grand Prix Finali ile tamamlanacak. Finallere 7 sporcumuz davet edildi. Bu sporcularımızın orada başarılı olacağına inanıyorum. Sporcularımız hazırlanıyor, inşallah iyi bir sonuçla geleceğiz." ifadelerini kullandı.

Şahin, 2020 Tokyo'dan Rio'ya göre daha umutlu olduğunu vurgulayarak, "Ara dönem yaşadık. Sporda inişli çıkışlı dönemler olabilir. Tokyo'da, Rio'ya göre daha fazla sporcuyla yer alacağımızı ve madalya kazanacağımızı düşünüyorum." dedi.


- "Yeni kurallara hızla uyum sağlayacağız"


Tekvando branşındaki kural değişiklikliğine de değinen Şahin, yeni düzenlemeyle hareketli müsabaka sisteminin getirilmeye çalışıldığını söyledi.

Şahin, 2017'nin yeni kurallar açısından deneme yılı olacağını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu değişiklik tabii ki bizi de etkileyecek. Yeni kurallara hızla uyum sağlayacağımıza inanıyorum. Kurallarla ilgili en az 6 ay deneme süresi olacak. Değerlendirmeler sonucunda kuralların tekrar güncellenmesi söz konusu olabilir. Kuralların özünde tekvandodaki hareketliliği sağlamak var. Zannedersem, göze daha hoş görülsün diye bu sistemi devreye sokuyorlar."


- Mili takım kadrosu


Bakü'de düzenlecek Dünya Grand Prix Finali ile Dünya Takımlar Şampiyonası'nda mücadele edecek milli sporcular şöyle:

Dünya Grand Prix Finali: Rukiye Yıldırım (49 kilo), Dürdane Altunel (57 kilo), Nur Tatar, İrem Yaman (67 kilo), Nafia Kuş (+67 kilo), Berkay Akyol (68 kilo), Yunus Sarı (80 kilo)

Dünya Takımlar Şampiyonası: Cihat Çakmak, Berk Can Süngü, Hasan Can Lazoğlu, Yunus Sarı, Serdar Yüksel ve Servet Tazegül.

Yorumlar