Serkan Yazıcı, yeniden başkan seçildi

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonuna Serkan Yazıcı, yeniden başkan seçildi

Google Haberlere Abone ol
Serkan Yazıcı, yeniden başkan seçildi
Türkiye Otomobil Sporları Federasyonunda (TOSFED) mevcut başkan Serkan Yazıcı, 4 yıl daha görev yapacak.

Ankara Meyra Palace'ta yapılan TOSFED Olağan Genel Kurulu'na tek aday olarak giren Yazıcı, 116 oyla yeniden başkan seçildi. Divan başkanlığını Nedim Arslan’ın yaptığı olağan genel kurulda, 119 delege oy kullanırken, 3 oy geçersiz sayıldı.

Yazıcı, konuşmasında, yönetim kuruluna 3 yeni üyenin dahil olduğunu belirterek, "Kamudan gelen, bürokrasiyi iyi bilen ve bize güç katacaklarına inandığımız Hayri Çavuşoğlu, Orhan Birdal ve Recep Tezcan bizimle birlikte olacak. Kendilerine teşekkür ediyoruz." dedi.

Görevde bulunduğu dönem içinde her alanda bir heyecan kıpırtısı hissettiklerini dile getiren Yazıcı, "Bir uyanış var gibi gözüktü bize ve devam edelim dedik. En azından 4 sene daha ülkemize, spora hizmet edelim. Bu bakımdan bizi bu göreve layık gördüğünüz için teşekkür ederiz." diye konuştu.
Yeni dönemde tesisleşmenin büyük önem taşıdığını vurgulayan Yazıcı, şöyle devam etti:

"Tesisleşme olmazsa sporcu geliştirmek de zor oluyor. Bununla ilgili iyi bir şekilde çalışmalıyız.
Kulüplere destek vermeye devam edeceğiz. Bu sene desteği biraz daha artırmaya çalışacağız ama kulüplerden de beklentilerimiz artacak. Sporculara destek devam edecek. Eğitim seminerleri ve güvenlik konusunda daha çok çalışmalıyız. Güvenlikte hala gerideyiz, başımızdaki en büyük olay budur. Güvenlik sorunu nedeniyle bir sporcunun hayatı sonlandığı zaman genel anlamda bütün otomobil sporlarına yansıyor. Aslında böyle bir şey yok. Güvenlik önlemleri alındığı zaman kazaların önüne geçmiş oluruz."

Yazıcı, bütçelerinin motor sporları için oldukça az olduğunu vurgulayarak, "Bu acıklı bütçeyle güzel şeyler yapmaya çalıştık. Bu işler dünyada nasıl oluyor diye bir araştırmaya giriştim. Belçika Otomobil Sporları Federasyonunun bütçesi 7 milyon dolar ve hiçbir organizasyona para vermiyorlar. Sadece sporcu yetiştiriyorlar. Bugün baktığınız zaman, dünyanın en başarılı sporcularından bazıları Belçikalı ve en iyi organizasyonlarda Belçika'nın bayrağını dalgalandırarak bu paranın kat kat üstünü Belçika'ya kazandırıyorlar." ifadelerini kullandı.

"Dünya Supersport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu'nu bizden ayırmıyorum." diyen Yazıcı, şunları söyledi:

"Eskiden motor sporları ile aynı federasyonun çatısı altındaydık. Onlar da bizim kardeşlerimiz. Kenan'ın dünya şampiyonu olduğu İspanya'daki yarışına gittim. Gururlandığım ender zamanlardan biriydi. İnanılmaz bir padok alanı vardı. Kenan'ı tanımayan yoktu, 3 kanal yarışı canlı verdi. Kenan yarışı kazandı ve Türk bayrağı ile İspanya gibi bir ülkede tur atarak, bunu herkese izletti. Biz artık sporculara yatırım yapmalıyız. Bir Türk sporcunun uluslararası alanda aldığı bir başarı, on tane organizasyona bedel."

Seçimin ardından federasyonun 2017 ve 2018 bütçesi oylamaya sunularak karara bağlandı.
Yazıcı'nın yönetim kurulu listesinde şu isimler yer alıyor:

Eren Üçlertoprağı, Onur Sürmeli, Ömer Tolon, Nisa Bozkurt Ersoy, Hayri Çavuşoğlu, Recep Tezcan, Orhan Birdal.

Yorumlar