Serkan Yağcı’dan altın madalya

Dünya Karate Federasyonu’nun en önemli organizasyonları arasında yer alan Karate 1 Premier Lig’in üçüncü etabı Hollanda Açık başladı.

Google Haberlere Abone ol
Serkan Yağcı’dan altın madalya

Dünya Karate Federasyonu’nun en önemli organizasyonları arasında yer alan Karate 1 Premier Lig’in üçüncü etabı Hollanda Açık başladı. Serkan Yağcı’nın altın madalya kazandığı ilk günde Serap Özçelik ve Tuba Yakan da gümüş madalya ile turnuvayı noktaladı.

Karatenin ‘Şampiyonlar Ligi’ olarak kabul edilen Karate 1 Premier Lig’in üçüncü etabı Hollanda Açık başladı. 55 ülkeden 728 sporcunun kayıt yaptırdığı Almere kentindeki müsabakaların ilk gününde Milli Takımımız, beş kadın, altı erkek sporcu ile madalya mücadelesi verdi. Takım kata mücadelelerinin de yapıldığı ilk günde ferdi kata ve kumitede sekiz dalda birinciler belirlendi. Millilerimiz, ilk günün sonunda bir altın, iki gümüş madalyayı hanesine yazdırdı.

Topsportcentr Salonu’nda yapılan müsabakalarda altın madalyamız Avrupa üçüncüsü Serkan Yağcı’dan geldi. 75 kilo mücadelesinde grubunu ilk sırada tamamlayan Serkan, Avrupa şampiyonası yarı finalinde yenildiği Hollandalı Rene Smaal’ı 3-1 ile geçip finale yükseldi. Ukraynalı Stanislav Horuna karşısında verdiği altın madalya mücadelesini 3-0 kazanan Milli sporcu, organizasyon tarihinde 75 kilodaki üçüncü altın madalyasını boynuna astı.

SERAP VE TUBA FRANSIZLAR’A TAKILDI

İlk gün tatamiye çıkan kadın sporcularımızdan kumite 50 kiloda Serap Özçelik ile 55 kiloda Tuba Yakan, final mücadelelerinde karşılaştıkları Fransız rakiplerine boyun eğdi.

Son Avrupa Şampiyonası’nın finalistlerinin karşılaştığı 50 kilo finalinde Milli sporcumuz Serap Özçelik, Fransız Alexandra Recchia’a 2-1 yenilerek gümüş madalyada kaldı. Aynı sıkletteki diğer sporcumuz Büşra Tosun, repesaj finalinde Ukraynalı Kateryna Kryva’ya 3-0 kayberek beşinci oldu.

50 kilo finalinde Tuba Yakan, hakemlere takıldı. Avrupa şampiyonu Tuba, finalde karşılaştığı Emilie Thouy karşısında 0-0 biten müsabakayı hakem kararıyla kaybederek gümüş madalyanın sahibi oldu.

İKİNCİ GÜN 7 SPORCUMUZ YARIŞACAK

Turnuvanın ikinci gününde iki kadın, beş erkek sporcu tatamiye çıkacak.

Merve Çoban 68, Meltem Hocaoğlu da +68 kiloda yer alırken, erkeklerde 84 kilo mücadelesine Gökhan Gündüz ile Uğur Aktaş, +84 kiloda da Enes Erkan, Yaser Şahintekin ve Rıdvan Kaptan çıkacak.
CİHAN

Yorumlar