Serik Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri

- Başpehlivanlığı, final karşılaşmasında Okulu'yu yenen Yeşil elde etti

Google Haberlere Abone ol
Serik Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri


ANTALYA (AA) - Serik Belediyesince düzenlenen Serik Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde, başpehlivanlığı Mehmet Yeşil Yeşil kazandı.

100. Yıl Stadı'nda gerçekleştirilen güreşlere, 52'si başpehlivan 691 güreşçi katıldı. Güreşseverlerin ilgi gösterdiği etkinlikte, başpehlivanlık final mücadelesi Serik Belediyesi güreşçisi Mehmet Yeşil Yeşil ile Döşemealtı Belediyesi güreşçisi Orhan Okulu arasında yapıldı.

Okulu'yu mağlup eden Yeşil, başpehlivanlığı elde etti. İkinci olan Okulu'yu, İsmail Balaban ile Ali Gürbüz takip etti.

Bu arada, başaltı kategorisinde ise Kürşat Korkmaz birinciliği, Turan Balaban ikinciliği kazandı.

Başpehlivan Yeşil, yaptığı açıklamada, Serik'teki geleneksel yağlı pehlivan güreşlerinin kendisi için önemli olduğunu belirterek, "Kırkpınar kemerini sevgili hemşehrilerimize armağan etmeyi çok istedim. Başta babama armağan etmeyi çok istemiştim. Orhan Okulu'yu, Ali Gürbüz'ü, İsmail Balaban'ı, diğer güreşçileri tebrik ediyorum. İnşallah güzel günler bizleri bekliyor, yeter ki biz inanalım." ifadelerini kullandı.

Yeşil, rakibi Okulu ile arasında bir problem olmadığını vurguladı. Mücadelelerini her yerde sürdüreceklerini dile getiren Yeşil, "O beni yenebilir, ben onu yenebilirim. Aramızda herhangi bir problem yok. Biz Antalya’yı bir yerlere getirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Aynı görüşte olduğumuzu düşünüyorum. Kendisini tebrik ediyorum." diye konuştu.

Güreşleri, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse, Hüseyin Samani, İl Başkanı Rıza Sümer, kaymakamlar, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri de izledi.

Dereceye giren güreşçilere kupa ve madalyaları törenle verildi.


Yorumlar