Sergen Yalçın: Bu senedeki tek hedefimiz kümede kalmak

Gaziantepspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, istenilen transferlerin gerçekleşmemesinden ötürü kadro sıkıntısı yaşadıklarını belirterek, " Çok daha iyi yerde olmak isterdik.

Google Haberlere Abone ol
Sergen Yalçın: Bu senedeki tek hedefimiz kümede kalmak

Gaziantepspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, istenilen transferlerin gerçekleşmemesinden ötürü kadro sıkıntısı yaşadıklarını belirterek, " Çok daha iyi yerde olmak isterdik. Ancak dediğim gibi mevcut şartlar biraz bunu engelliyor. Ama dediğim gibi bu senedeki tek hedefimiz kümede kalmak.” dedi.


Gaziantepspor Sportif Direktör Sergen Yalçın, Celal Doğan Tesisleri’nde basın toplantısı düzenleyerek gazetecilerin sorularını cevapladı. Devre arasında istenilen transferleri yapamadıklarını ve yaşanan sakatlıklarla kadro kurmada sıkıntı yaşadıklarını söyleyen Sergen Yalçın, “Kadro kurmakta zorlanıyoruz, ancak elimizde olan oyuncular, beklediğimizin üzerinde performans sergiliyorlar gerçekten. Biz elimizdeki oyuncularla inanılmaz bir mücadele örneği gösteriyoruz çıktığımız müsabakalarda. Oyunculardan maksimum verimi almaya çalışıyoruz. Beklediğimiz puan seviyesini şuanda yakaladık. Önümüzde 10 maç var.” diye konuştu.

Şuan tek hedeflerinin takımı ligde tutmak olduğunu vurgulayan Yalçın, “Çok daha iyi yerde olmak isterdik. Ancak dediğim gibi mevcut şartlar biraz bunu engelliyor.Ama dediğim gibi bu senedeki tek hedefimiz kümede kalmak. Gaziantepspor çok önemli bir değerdir Türk futbolunda, çokta önemli bir markadır bu ligde. Her zaman bu ligde olması lazım. Bizim tek hedefimiz hocalarla beraber, oyuncularla beraber Gaziantepspor’u hak ettiği yere getirmek. Bütün çabamız bu yönde. İnanıyorum sezon sonunda en azından çok iyi bir yerde ligi bitirebiliriz diye düşünüyoruz.” şeklinde açıklamalara yer verdi.

BİNYA’YA CEZA VERMEYİ DÜŞÜNMÜYORUZ

Kayserispor mücadelesinde rakibine yaptığı hareketle takımını 10 kişi bırakan Binya’ya ceza vermeyeceklerini belirten Yalçın, şunları kaydetti: “Bu seviyedeki bir oyuncunun yapmaması gereken bir hareket.Ancak oyuncuları kontrol edemiyoruz her zaman, her dönem. Çünkü saha içindeki pozisyonlar, o nabzın çok yüksek olması bazı bölümlerde oyuncunun kendini kontrol etmesinde çok zorlaştırıyor doğal olarak. Binya çok üzüldü böyle bir kart gördükten sonra. Bunu da ifade etti bize. Özür diledi bizden. Ama dediğim gibi ceza vermek hiçbir şeye çare olamaz bence. Ben kesinlikle ceza verilmesinden yana değilim. Ceza vermeyi düşünmüyoruz Binya’ya.”

ÇOK TECRÜBELİ BİR TEKNİK DİREKTÖR DEĞİLİM

Devre arasında kulüple yaşadığı sıkıntılara da değinen Yalçın, istenilen transferlerin yapılamaması yüzünden gelgitler yaşandığını açıkladı. Yalçın yaşadığı sıkıntıları şu şekilde özetledi: “Ben devre arasında çok ciddi 6 tane oyuncu istemiştim. Bunu tabi sağlayamadık doğal olarak. Oyunculardan maksimum verimi alabilirsek en azından bu Mayıs ayını istediğimiz seviyede görebilirsek, ondan sonra işler çok daha kolay olabilir Gaziantepspor’da. Ben bunun sıkıntısını yaşadım kendi açımdan söylüyorum. Çünkü biliyorsunuz yeni başladım ben, çok tecrübeli bir teknik direktör değilim. Bazen sorunlar karşısında çaresiz kalabiliyorum, yani sıkıntıya düşebiliyorum. O zaman doğru gelen benim için oydu. Ancak ondan sonra yaptığımız konuşmalarda işlerin çok daha farklı olabileceğini, mevcut kadro ile bir yerlere gidebileceğimizi düşündük. Bu doğrultu da hareket ettik.”

Devre arasında Beşiktaş ile masaya oturan Cenk Tosun hakkında da açıklamalarda bulunan Yalçın, Cenk’in çok yetenekli olduğunu ve Cenk’in takımına yardımcı olmak için Beşiktaş’a gittiğini dile getirdi.

5 YABANCIYLA AVRUPA’DA ÜST SEVİYELERDE MÜCADELE ETMEK MÜMKÜN DEĞİL

Federasyonun uyguladığı yabancı sınırlamasına da değinen Yalçın, 5 yabancıyla Avrupa’da mücadele etmenin mümkün olmadığını söyledi. Yalçın sözlerini şu şekilde tamamladı: “Biz Avrupa da şampiyonlar liginde, UEFA’da mücadele etmek istiyorsak buralarda bir yere gelmek istiyorsak, bu yabancı sınırlamasıyla gelemeyiz zaten. 5 yabancıyla falan Avrupa’da üst seviyelerde mücadele etmek mümkün değil. Karşına 15 yabancı oyuncusu olan takım çıkıyor doğal olarak. O yüzden maddi durumdan da kaynaklanan sıkıntılar oluyor Anadolu takımlarında benim mantığım 6 yabancı 6+2 çok mantıklı geliyor. Fenerbahçe’si var, Galatasaray’ı var, Beşiktaş’ı var Trabzon’u var. Şampiyonlar ligi oynuyorlar, 5 yabancıyla, 6 yabancıyla bir Chelsea, Barselona’ya veya Bayern Münih’e mücadele etmen mümkün değil, ki Türk futbolunun durumu ortada, Türk oyuncularının durumu ortada yani o yüzden yabacı sınırlandırması biraz daha yukarılarda olmalı.”

CİHAN

Yorumlar