Serdar Aziz resmen Galatasaray'da

- Sarı-kırmızılı kulüp, Bursaspor'dan transfer ettiği milli futbolcu Serdar Aziz ile 4 yıllık sözleşme imzaladı - Galatasaray Kulübü Başkanı Özbek: -"Serdar Aziz'in Galatasaray'a çok verimli olacağını düşünüyorum" -"Teknik kadroyu birkaç gün içinde açıklayacağız"

Google Haberlere Abone ol
Serdar Aziz resmen Galatasaray'da


İSTANBUL (AA) - Galatasaray, Bursaspor'dan transfer ettiği milli futbolcu Serdar Aziz ile 4 yıllık sözleşme imzaladı.

Türk Telekom Arena'da düzenlenen ve Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'in de katıldığı törende, Serdar Aziz kendisini 4 yıllığına sarı-kırmızılı renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.

Törende konuşan Dursun Özbek, takımdaki eksiklikleri gidermek için teknik heyetin verdiği rapor doğrultusunda transfere başladıklarını dile getirerek, "İlk transferimiz de Serdar Aziz. Kendisini çok uzun zamandır takip ediyoruz. Galatasaray'da çok verimli olacağını düşünüyorum. Kendisine yeni takımında başarılar diliyorum. Galatasaray ailesine 'hoş geldin' diyorum." ifadelerini kullandı.

Serdar Aziz'in transferi için Bursaspor ile yaptıkları anlaşma çerçevesinde bu sezon kadrolarında düşünmedikleri 3 futbolcuyu yeşil-beyazlı kulübe önerdiklerini anlatan Özbek, "Zaten Sercan Yıldırım orada oynuyordu. Bilal Kısa ve Furkan Özçal da var. Önümüzdeki sezon Galatasaray'ın kadrosunda düşünülmeyen futbolcuların sportif faaliyetlerini başka takımlarda devam etmeleri için biz de gerekeni yapıyoruz. Galatasaray'ın şu an kadrosunda 40'a yakın futbolcusu var. Bunun belli bir seviyeye inmesi lazım. Bu da maaşleri etkiliyor. Bunu da düşünerek faaliyetlerimize devam ediyoruz." şeklinde görüş belirtti.


- "Teknik kadroyu birkaç gün içinde açıklayacağız"


Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, futbol takımının teknik kadrosunu birkaç gün içinde açıklayacaklarını ifade etti.

Özbek, takımın yeni teknik direktörünün kim olacağına yönelik bir soru üzerine, "Teknik kadroyu birkaç gün içinde açıklayacağız. Galatasaray'ı etkileyen birçok faktör var. Özellikle yarın CAS'tan cevap bekliyoruz. Bu çerçevede Galatasaray'ın yeni antrenörüyle ilgili açıklamayı yapacağız." değerlendirmesinde bulundu.

İçinde bulundukları şartlar dolayısıyla transferde dikkatli hareket etmeleri gerektiğini anlatan Özbek, şunları kaydetti:

"Galatasaray'ın geçen yılki performansı sonucunda teknik heyetin bize sunduğu bir rapor var. Bu rapor çerçevesinde hareket ediyoruz. Bunu da Galatasaray'ın menfaati doğrultusunda yapacağız. Önümüzdeki sezona performansı yüksek bir kadroyla hazırlanmak istiyoruz. Bütçe konusunda da hesaplarımızı yaptık. Bildiğiniz gibi UEFA'nın bir sınırlandırması var. Sadece Galatasaray'da değil, Süper Lig'de oynayan birçok takım üzerinde bir sınırlama var. Bunu ihlal etmeniz mümkün değil. Onun için transferi yaparken, bütçeyi hazırlarken, futbolculara ödenen maaşları düşünürken hepsini bu sınırlar çerçevesine düşürmek zorundayız. Şu anda biz sınırdayız ve bunu da çok iyi kontrol ediyoruz."


- "Galatasaray omurgasını koruyacaktır"


Dursun Özbek, kadrolarındaki önemli futbolcuları satmayı düşünmediklerini dile getirdi.

Bir basın mensubunun, takımın yıldız oyuncuları Wesley Sneijder, Fernando Muslera, Aurelien Chedjou, Lukas Podolski ile ilgili transfer haberlerinin olduğunu belirtmesi üzerine Özbek, şunları söyledi:

"Bu bahsettiğin futbolcular içinde satılacak futbolcu yok. Galatasaray omurgasını, çekirdek kadrosunu koruyacaktır. Galatasaray hem taraftarlarına hem camiasına hem de dünya ve Türkiye futboluna en iyi performansı hazırlamak zorundadır. Kulübün kuruluş amacında bu var. Onun için şu anda kimleri satmak istediğimiz, kimleri kadrodan çıkartmak istediğimiz zaten bellidir ama hiçbir zaman omurgamızdaki önemli futbolcular için aynı şeyi düşünemeyiz."


- Serdar Aziz: "Elimden gelen mücadeleyi vereceğim"


Serdar Aziz de Galatasaray'a transfer olmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirerek, sarı-kırmızılı takımın başarısı için elinden geleni yapacağını söyledi.

Çok büyük bir takıma transfer olduğunu anlatan milli futbolcu, "Benim için harika bir gün, çok mutluyum. Dünya devi bir kulüpte olduğum için kendimi şanslı hissediyorum. Buranın bana büyük sorumluluklar getireceğini biliyorum. Ben de hedefleri büyük olan bir insanım. Galatasaray için elimden gelen en iyi mücadeleyi vereceğim. Bundan sonraki süreçte inşallah büyük hedeflere, şampiyonluklara hep beraber koşacağız." diye konuştu.

Transferde adı Beşiktaş ile de anılan Serdar Aziz, birçok takımdan teklif aldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Galatasaray'ın uzun zamandır benimle ilgilenmesi transferde büyük bir etken. Birçok takımdan teklif aldım. Ancak şu anda hangi takımlar olduğu çok önemli değil. Benim nerede olduğum önemli. Burada bulunmaktan dolayı ben ve ailem çok mutluyuz. Burada olduğum için kendimle gurur duyuyorum. Şu anda her şey benim için olumlu. Sadece Galatasaray'da olmanın mutluluğunu yaşıyorum."

Serdar Aziz, Galatasaray'a transferi konusunda Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile herhangi bir görüşmesinin olmadığını ifade etti.

Toplantının ardından Serdar Aziz, arkasında 2020 yazan Galatasaray formasıyla basın mensuplarına poz verdi.

Yorumlar