Serbest güreşte ASKİ Spor Kulübü zirvede

Eylül ayında Özbekistan'da gerçekleştirilecek dünya şampiyonasında milli mayo giyecek sporcuların belirlendiği Büyükler Başbakanlık Güreş Kupası'nın 2. gününde serbest stilde 67 puanla ASKİ Spor Kulübü birinci oldu.Yüzlerce güreşseverin...

Google Haberlere Abone ol
Serbest güreşte ASKİ Spor Kulübü zirvede

Eylül ayında Özbekistan'da gerçekleştirilecek dünya şampiyonasında milli mayo giyecek sporcuların belirlendiği Büyükler Başbakanlık Güreş Kupası'nın 2. gününde serbest stilde 67 puanla ASKİ Spor Kulübü birinci oldu.

Yüzlerce güreşseverin ilgisi altında Ankara'da düzenlenen Büyükler Başbakanlık Güreş Kupası'nda heyecan sürüyor. Şampiyonanın 2. gününde mindere çıkan sporcular, altın madalya hem altın madalya kazanabilmek hem de milli takımın değişmez ismi olabilmek için kıyasıya bir mücadele sergilediler.

ASKİ Spor Salonu'nda düzenlenen mücadeleleri Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya'nın yanı sıra, FILA Asbaşkanı Ahmet Ayık, olimpiyat şampiyonu eski milli güreşçiler Tevfik Kış ile Bayram Şit ve çok sayıda güreşsever yerinde takip etti.

Gün boyunca kalite seviyesi yüksek müsabakalara sahne olan organizasyonda serbest stilde 67 puan elde eden ASKİ Spor Kulübü turnuvayı şampiyonlukla tamamladı. 59 puanla İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü ikinci olurken 41 puanla İstanbul Sancaktepe Spor Kulübü ise üçüncülük elde etti.

Dünya şampiyonasında ay yıldızlı mayo ile mücadele etmek için Başbakanlık Kupası'nda mindere çıkan güreşçilerden 57 kiloda Ahmet Peker, 61 kiloda M. Recep Aktaş, 65 kiloda Mustafa Kaya, 70 kiloda Yakup Gör, 74 kiloda Soner Demirtaş, 86 kiloda Kolov Kortoev, 97 kiloda Shamil Akhemedov ve 125 kiloda Taha Akgül altın madalyanın sahibi oldular.

2. Büyükler Başbakanlık Güreş Kupası, yarın ASKİ Spor Salonu'nda saat 11.00'de start alacak olan Grekoromen stil müsabakalarının ardından sona erecek.

CİHAN

Yorumlar