Şenol Güneş: Taiwo dönmeyecek, Civelli kalabilir

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, takımdan gönderilmesi düşünülen Taiwo’nun Bursa’ya dönmeyeceğini, kaleci Frey ile görüşmelerin sürdüğünü, Civelli’nin ise yüzde 50 ihtimalle kalabileceğini söyledi.     İlk...

Google Haberlere Abone ol
Şenol Güneş: Taiwo dönmeyecek, Civelli kalabilir

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, takımdan gönderilmesi düşünülen Taiwo’nun Bursa’ya dönmeyeceğini, kaleci Frey ile görüşmelerin sürdüğünü, Civelli’nin ise yüzde 50 ihtimalle kalabileceğini söyledi.

    İlk çalışma öncesi tesislerde basın toplantısı düzenleyen Şenol Güneş, futbol anlayışı ve transferlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

BASKI ALTINDA KALAN BİR GÖRÜNTÜ İSTEMİYORUM

    Oyuncuların hem işçi hemde patron olduklarını belirten tecrübeli hoca, "İkisinin de hakkını vermeli. Ama sahada her zaman işçi olmalı. Ben sahada patron oyuncu istemiyorum. Sezon sonunda gülümseyen bir fotoğraf karesinde olmak istiyorsak hepimizin elimizden gelen gayretin fazlasını vermemiz gerekiyor. Futbol anlayışı olarak, hızlı, dinamik, tempolu, pozisyon bulan, rakibe baskı yapan, oynatmayan, kendi futbolunu oynamayan çalışan, herkesin takdir ettiği bir takım ortaya çıkarmak istiyorum. İyi futbolla başarılı olmak istiyorum. Yani kısır, çekişme içinde, savunma yapan, onu da yapacağız ama kendimizi kasan, sıkan, baskı altında kalan bir görüntü olarak istemiyorum. Yani maçı taşıyalım, sonunda kurtaralım, bu anlayış bizi bir iki maç taşır. Bu anlayıştan kurtulmamız gerekiyor. Büyük bir şehir takımı olduğumuzu hissettirmemiz gerekiyor." diye konuştu.

    Taraftarların iyi günde de kötü günde de kendilerine destek vermesini isteyen Şenol Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü: "O formasını giyerek gelen taraftarımızın tribünleri süsleyerek enerjisini sahaya yansıtmasını, bizim de oynadığımız oyunla onların enerjisini artırmayı başarabilirsek çok şeyin daha hızlı hallolacağına inanıyorum. Bu kolay olmayacaktır onu da biliyorum."

TAİWO GELMEYECEK, CİVELLİ YÜZDE 50 KALABİLİR

Başarılı teknik adam, transfer çalışmaları konusunda ise "Aydın, Emre ve Traore'yi aldık. Şuan elimizde olan yabancılardan Pinto ve Bangura’yı zaten hiç düşünmedik. Civelli, Frey ve Taiwo ise kulüp ekonomik yapısı ile düşünülüp kulübe en az zararla atlatılmasını söylemiştik. Şuan halledilmiş bir konu yok. Pinto ve Bangura’da gelişmelerin olumlu olduğu, Taiwo’nun zaten gelmeyeceğini, Frey ile konuşulduğunu öğrendim. Civelli’nin kalıp kalmama konusunda yüzde 50 durumu var. Yani bizim bunlara ödenen parayı vermeden oyuncu alabilirsek olumsuzluklar ortadan kalkar diye düşündük ama daha netleşmedi. Başkan'ın görüşmeleri sürüyor." bilgisini verdi.

HARUN BİRİNCİ, FREY İKİNCİ KALECİ OLACAK

    Şenol Güneş, kaleci konusunda ise Türk kaleciden yana olduğunu belirtti. Güneş, "Harun, geçen sene ikinci kaleciydi. Şuan itibariyle Harun birinci, Frey ikinci kaleci olacaktır. İkinci bir yabancı kaleci düşünmüyorum. İki tane Türk kaleci ile ligi taşıyabiliriz. Kalecinin Türk olmasını istiyorum. Çünkü yabancı hakkını önde kullanmak istiyorum. Bu da bir artımız olur. Bir de sol bek ve sol stoperde acil sıkıntımız var. Bunları alırsak sahaya çıkacak bir kadromuz olacaktır. Görüşmeler yapılıyor ama gidecek oyuncularda sıkıntı olduğu için bekliyoruz." şeklinde konuştu.

COLİN KAZIM'I DÜŞÜNMÜYORUM

    Geçtiğimiz sezon kadro dışı bırakılan Colin Kazım için ise Şenol Güneş, "Kazım'ın eski halini tanıyorum. Sağ açık, sol açık, santrafor oynayabilen hızlı bir oyuncuydu. Ama geçen sene isteneni veremedi. Kadro dışı bırakıldı. Tekrar geri dönüşünde sıkıntı yaşanabilir. Kazım’la daha görüşmedim, ortada da yok zaten. Geçen sene bekleneni veremedi. Onun gibi bekleneni veremeyen oyuncuları takımda tutmanın da ne ona ne takıma yararı olacağını düşünmüyorum. Diğerlerinin de verimine bakacağız." ifadelerini kullandı.

TÜRK FUTBOLU ŞİDDET VE TEMİZ FUTBOL ANLAYIŞI BAKIMINDAN İSTENİLEN YERE GELMEDİ

Bursaspor’un Avrupa Kupalarında mücadele edecek olmasını değerlendiren Güneş, şunları kaydetti: ”Bu süreçte Bursaspor adaleti, hukuku ve futbolun güzelliğini savunan bir kulüptü 3 Temmuz’da şike sürecinde. Buna bağlı sıkıntılar var Türkiye’de. Henüz Türk futbolu şiddet ve temiz futbol anlayışı bakımından istenilen yere gelmedi. Biz bunun içinde boğulmak istemiyoruz. Çünkü Bursaspor, hakikaten o zaman da dik durmuştu, kendisi bu işin dışında olmasına rağmen. Eğer doğruları savunursanız bir gün bu size döner.”

AVRUPA’DA HEDEFİMİZ GRUPLARA KALABİLMEK

Tecrübeli çalıştırıcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün biz hak etmediğimiz halde oradayız. Ama hak ettiğimiz değer var, ilkeler var. Bize bu görevi layık gördüler. Geçen sene, ondan önceki seneler aldığımız sonuçlarla Avrupa’da temsil ettik. Bugün bizim yerine gideceğimiz takımlar için üzgünüz ama buna biz karar vermedik. Rakiplerimiz ise Makedonya ve Gürcistan’da takımlar küçük ama bu futbol maçıdır, bizim için her maç önemlidir, antrenman maçı da önemlidir. Tabii ki turu geçme istiyoruz. Gruplara gelirsek ilk hedefimize ulaşmış olacağız. Bunu yapacak gücümüz var mı var. Üç oyuncu aldığımız zaman bunu yapabileceğimizi düşünüyorum.”

    Takımın 5 genç oyuncu ile birlikte toplam 25-30 futbolcu ile çalışmalara başlayacağını ve kampa da bu sayıdaki oyuncularla gideceklerini belirten Güneş, arzusunun ise mevkileri tamamlanmış 25 oyuncu ile çalışmak olduğunu kaydetti.

ŞENER VE SERDAR TAKIMI TAŞIYACAK OYUNCULAR

    Şenol Güneş, Şener, Serdar ve Enes için transfer söylentilerinin sorulması üzerine, şu karşılığı verdi: “Ben hiçbirinin gitmesinden yana değilim. Bir oyuncuya para verip kulüp alıyorsa benim gücüm yetmez ona. En fazla bir sene daha kal git derim. Enes belki daha az oynuyor ama onun bir basamak daha çıkmaya ihtiyacı var. Yaş olarak da büyümek durumunda. Oynayabilir ama üst üste oynamasında sıkıntı olabilir. Bazen çok iyi oynayabilir abartmamak lazım, bazen çok kötü de oynayabilir üstüne gitmemek lazım. Şener ve Serdar zaten bizim takımı taşıyacak oyuncular. Onların gitmesini doğru bulmuyorum.”

DÜNYA KUPASINDA OYNAYAN İKİ OYUNCU ALABİLİRİZ

Dünya kupasında oyuncu izleyip izlemedikleri sorusuna ise Güneş, şu cevabı verdi: “İzlemek için ekip göndermedik ama oyuncu olarak bir iki oyuncu var. Fiyatları da uygun. Takımları elendi, olabilir. Elimizdekilerden daha uygun. Ama tartışılır tabi, aldığımız zaman da tartışacaksınız, bu da doğal. Oyuncular iyi oynarsa iyi ki ucuza aldın, oynamazsa bunları nereden buldun dersiniz bu da sizin doğal hakkınız.”

SERCAN’I DÜŞÜNMÜYORUM

Güneş, geçtiğimiz sezon Galatasaray’dan kiralanan Sercan Yıldırım için ise şunları kaydetti:

     “Sercan, Volkan, Ozan üçlüsü hepimizin hayal ettiği şeydi ama hepsinde sıkıntılar oldu. Sercan geldi geri döndü. Diğerleri de ikisi de beğendiğim oyuncu. Volkan ve Ozan çok şey beklediğimiz oyuncular, eğer yaparlarsa başımızın üzerinde yeri var. Zaten oynadıkları zaman bu şehir de onları seviyor. Yaparlarsa taşırız onları.” CİHAN

Yorumlar