"Sembol kulüp olmalıyız"

- Trabzonspor Kulübü Başkanı Usta: "Başarılarla dolu maziden bugünlere geldik. Bizler Trabzonspor'umuzu yeniden örnek alınan sembol bir kulüp haline getirmeliyiz" - "Her Trabzonsporlu şundan emin olmalıdır ki Trabzonspor artık rasyonel biçimde, gerçek anlamda bir şirket gibi yönetilmektedir. Bu yüzden taraftarlarımız ve camiamız endişe etmesin. Bir takım ve ayakları üzerinde daha sağlam duran bir kulüp olma yolunda ilerliyoruz"

Google Haberlere Abone ol
"Sembol kulüp olmalıyız"


TRABZON (AA) - Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, başarılarla dolu maziden bugünlere geldiklerini, Trabzonspor'u yeniden örnek alınan sembol bir kulüp haline getirmeleri gerektiğini bildirdi.

Usta, Trabzonspor dergisindeki yazısında, kulübün bu ay 49'uncu yaş gününü kutladığını vurgulayarak, "Başarılarla dolu maziden bugünlere geldik. Bizler Trabzonspor'umuzu yeniden örnek alınan sembol bir kulüp haline getirmeliyiz. Bunu hep birlikte, şehrimizde yetişen değerlerimizle ve siz taraftarlarımızla birlikte başarmak zorundayız. Bu hepimiz için çok büyük bir sorumluluktur. Güzide şehrimizde futbol üzerinden yeniden bir medeniyet inşa ederek 50'nci yılımızı hedef olarak belirledik. Bunun için şanlı mazimizden aldığımız örneklerle geleceğin Trabzonspor'unu planladığımızdan kuşkunuz olmasın." ifadelerini kullandı.

Trabzonspor'un yeniden doğduğunu belirten Usta, şöyle devam etti:

"Kulübümüzü içerisinde bulunduğu zor durumdan kurtarmak amacıyla yoğun şekilde çalışıyoruz. İlk hedefimiz ekonomik sürdürülebilirlik. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde bankacılık sektöründe bir dünya markası olan QNB ile forma göğüs sponsorluğu anlaşması imzaladık. Yakın zamanda başka sponsorlarımızla da masaya oturacağız. Ekonomik anlamda attığımız adımlar hem taraftar hem güç hem de UEFA açısından çok önemli. Bu sayede geçmiş dönemlerde zedelenen ekonomik itibarımızı yerine getirmek açısından bu anlaşma ilerleyen dönemlerde bize kaldıraç etkisi yapacaktır. Trabzonspor, bundan böyle sponsorlar için de çok önemli bir camia olacaktır."


- "Destek boşa harcanmayacak"


Kulübün özellikle son yıllarda ekonomik ve sportif anlamda çok kötü yönetildiğini ve bugünkü noktaya gelindiğini ifade eden Usta, görüşlerini şöyle aktardı:

"Göreve geldiğimizden bu yana bilhassa aldığımız ekonomik tedbirler, yeniden ayağa kalkma adına çok önemlidir. Her Trabzonsporlu şundan emin olmalıdır ki Trabzonspor artık rasyonel biçimde, gerçek anlamda bir şirket gibi yönetilmektedir. Bu yüzden taraftarlarımız ve camiamız endişe etmesin. Bir takım ve ayakları üzerinde daha sağlam duran bir kulüp olma yolunda ilerliyoruz."

Transferde aceleci davranmadıklarını vurgulayan Usta, "Sorumluluk bilinciyle hareket ettik. Kulübümüz geçmişte aceleci davrandığı transferlerden çok çekti. Bedelini de çok ağır ödedi. Biz bunu yapamayız. Sağlıklı bir yapı kuracak ve özlenen Trabzonspor'u geri getireceksek bir mimar gibi hareket etmek mecburiyetindeyiz. Unutmayalım, bugünden sonra taraftarlarımızın kulübe verdiği ekonomik destek asla boşa harcanmayacak ve yeniden büyük Trabzonspor'un inşası adına kullanılacaktır." değerlendirmesinde bulundu.


Yorumlar