Selçuk İnan: Fatih Terim'in takımdan ayrılması bizi çok etkiledi

Galatasaray’ın yıldız oyuncularından Selçuk İnan, Fatih Terim’in geçen yıl takımın başından ayrılmasının kendilerini çok yıprattığını ve etkilediğini söyledi.Galatasaray Dergisi’ne açıklamalarda bulunan Selçuk İnan, Fatih...

Google Haberlere Abone ol
Selçuk İnan: Fatih Terim'in takımdan ayrılması bizi çok etkiledi

Galatasaray’ın yıldız oyuncularından Selçuk İnan, Fatih Terim’in geçen yıl takımın başından ayrılmasının kendilerini çok yıprattığını ve etkilediğini söyledi.

Galatasaray Dergisi’ne açıklamalarda bulunan Selçuk İnan, Fatih Terim’in takımdan ayrılması konusunda ilk duydukları zaman ne hissettiklerini şöyle açıkladı:

"Futbolcular çok duygusal insanlardır. Buna ben de dahilim. İşler istemediğimiz şekilde başlamasına rağmen yoluna sokabilirdik. Fatih Hoca’nın gitmesinin basında çok konuşulması, başkan-hoca ilişkisi. Bunlar açıkçası bizi yıprattı ve etkiledi. Aslında çabuk toparlamasını bildik ama kötü gidişatı buna bağlamak doğru olmaz. Biz o süreçte takım arkadaşlarımıza yardımcı olmaya da çalıştık. Yeni gelen arkadaşlarımıza da burasının nasıl bir camia olduğunu anlattık. Bunu sürekli tekrarladık ama sonradan bir başarısızlık geldi. Bu başarısızlığı hocanın gidişine, başkanla hocanın ilişkisine bağlamak doğru olmaz. Birçok maçı kazanabilecekken kaybettik. Belki de daha çok istemeliydik ama bu sene açıkçası şans da yanımızda değildi."

Yıldız futbolcu, Fenerbahçe’nin bu sene şampiyonluğu hak ettiğini ama birçok kez de son dakika golleri ile maçı kazandıklarını ve o yüzden geçen sezonda şansın önemli bir faktör olduğunu kaydetti.

Teknik direktör Roberto Mancini’den dünya çapında bir teknik adam diye bahseden Selçuk İnan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Mancini bugüne kadar tanıdığım en beyefendi ve en saygın insanlardan biri. Gerçekten çok seviyorum onu. Hocalığını tartışmak kimsenin haddine değil. Dünya çapında bir teknik direktör... İlk başta Türk futbolcular ile o açıyı yakalayamamış olabilir. Açıkçası yabancılar bizden daha profesyoneller. Biz daha çok duygusal bakıyoruz. Fenerbahçe maçında bile bu fark görüldü. Biz o anda Mancini ile hiç tartışma yaşamadık. Ben çok üzüldüğüm için oyundan çıkmak istedim ama o, 'oyundan çıkacaksan bile, yere yatıp zaman geçirmem gerekiyor' dedi. Bizim aslında tartışmamız oydu. Bizlerin Mancini ile arasında bir problem olamaz. Olsa da kısa zamanda çözeriz. Ama insanlar sorun var gibi yansıtınca bir şey yapamıyoruz. Bir örnek daha vereyim, üç sarı kartım olduğu için hoca bir maçta beni oyundan alırken taraftarlar beni alkışladı, ben de onları alkışladım. Ertesi gün birçok gazetede 'Mancini’ye tepki verdi' gibi yazılar vardı. İnsanın zoruna giden bunlar aslında. Bizim toplumumuzun sürekli bundan beslenmesi beni rahatsız ediyor."

Kendisine sorulan, 'Geçtiğimiz sezon senin için Avrupa’nın her takımında oynar diyenler tarafından ciddi bir şekilde eleştirildin.' sözleri üzerine yıldız futbolcu, "Kesinlikle öyle. Bizim ülkemizde bu işten çok fazla ekmek yiyen var ama keşke bilenler bu işi yapsa. Bir sene önce 'Avrupa’nın her takımında oynayabilir' diyen adam bu sene farklı yorum yapıyorsa bunu araştırmalı ve ona göre yorum yapmalı. Bence benden önce kendini eleştirmeli. Performans başka bir şey, iyi futbolcu olmak başka bir şey. Mevki değişikliğinden ya da taktiksel bir uyumsuzluktan dolayı form düşüklüğü yaşanabilir. Belki de bambaşka bir nedenden dolayı yaşanır. Kimseyi asmamalıyız ama bizim ülkede işler kötü gidince suçlayacak birilerini ararlar. Asıl olan iki sene üst üste kazanılan şampiyonlukta büyük pay sahibi olduğum için, bu seneki başarısızlıkta da daha çok bana yüklenildi. Bunlar beni üzüyor. Ben sadece hocam ve takım arkadaşlarım ne istiyorsa onu yapmaya çalışıyorum.”

"BURADA UZUN YILLAR OYNAMAK İSTİYORUM"

Selçuk İnan, Avrupa’da oynamak gibi bir hedefinin olduğunu ancak Galatasaray’da oynadıktan sonra bu hedefine ulaştığını düşündüğünü ifade etti. Yıldız futbolcu, "Aslında Avrupa’da oynamak istiyordum, böyle bir hedefim vardı. Ama Galatasaray’da oynadıktan sonra Avrupa hedefime ulaştığımı düşünüyorum. Galatasaray’ı çok seviyorum. Yurt dışına çıkmak olarak bakarsak konuya, o hedefimi hocalık kariyerime ertelemeyi düşünüyorum. Galatasaray’da uzun yıllar top oynayıp başarılar kazanmak istiyorum." dedi.

Selçuk İnan, 'Gelecek sezondan ne bekliyorsunuz? Şampiyonlar Ligi ve Türkiye Ligi’nde mücadele edecek Galatasaray. Önce Avrupa mı, yoksa Türkiye mi? Bir öncelik sırası olmalı mı?' sorusuna ise şu cevabı verdi: "Şampiyonlar Ligi’nde oynamak çok önemli ama insanların şunu anlaması önemli. Biz iki senedir Şampiyonlar Ligi’ndeyiz, tarihte ilk defa iki sene üst üste gruplardan çıktık. İnsanların önce bunlarla övünmesi gerekiyor. Bir sene çeyrek finali yakalayınca, insanlar bir sonraki sene yarı final, ardından final ve kupa bekliyor. Kolay bir iş değil, bunun anlaşılması lazım. Biz bazen Şampiyonlar Ligi’nin büyüsüne kapılıyoruz. Ligi unutmamalıyız, bizim asıl ekmeğimiz Türkiye Ligi. Burada şampiyon olursak Galatasaray büyüyor ve Şampiyonlar Ligi’ne katılıyor. Dedim ya, bizim ekmeğimiz Türkiye Ligi, tatlısı Şampiyonlar Ligi. Önümüzdeki yıl bu şekilde bakacağız. Çünkü 4. yıldız var ucunda. 4. yıldızı takmak, tarihe geçmek anlamına geliyor. Bu bizim için bir fırsattır. Biz de bunu başarmak için her şeyi yapacağız."

Öte yandan Selçuk İnan, gelecek yıl uygulanacak yabanca oyuncu statüsü konusunda şunları kaydetti: "Bu konu hakkında çok fazla yorum yapmak istemiyorum bununla ilgili. Buraya gelen çoğu yabancının 6+0+4 kuralından dolayı kadroya girememesinin sıkıntısını yaşadık. Bence yabancı futbolculara kriter konmalı. Yani milli olma sayısı ya da yaş sınırı gibi... Bir taraftan baktığınızda yabancı sayısı serbest bırakıldığında Türk futbolcuların değeri daha da düşecektir. Milli takımlar açısından da zor olacaktır. Ben size forvet desem şu anda üç tane sayabilirsiniz. Ama 10 yıl önce forvet sayın desem; Hakan Şükür, Necati Ateş, Ümit Karan, Fatih Tekke, Zafer Biryol, Ahmet Dursun, İlhan Mansız gibi isimleri aynı anda söylerseniz. Bunun dengesini kurmak çok kolay değil."

CİHAN

Yorumlar